Ruimte creëren of ruimten scheiden met transparante vouwwanden

Het ene moment wil men genieten van een groot vertrek, het andere moment is een opdeling van de ruimte noodzakelijk. Solarlux vouwwandsystemen bieden de oplossing om beide situaties te realiseren.

Met enkele simpele handelingen is de gewenste scheiding of een volledige opening te maken.


De meest eenvoudige bouwkundige toepassing om een flexibele scheiding tussen ruimten of tussen binnen en buiten tot stand te brengen is een vouwwandconstructie. Door deze voorziening in glas uit te voeren, blijft contact tussen de zones gehandhaafd en gaan de ruimten helemaal in elkaar over. De overgang van de ene ruimte naar de andere is drempelloos en de vouwwanden zijn als een smal pakket samen te vouwen. 


Binnenwanden

Specifiek voor binnen toepassingen heeft Solarlux de vouwwand SL 45 ontwikkeld. Dit bovenhangende ongeïsoleerde aluminium systeem biedt optimale dichtheid en stabiliteit. Het bijzondere van deze vouwwand zijn de openingsvarianten, want dit systeem is ook zo uit te voeren dat een deel van de vleugels naar binnen en een ander deel naar buiten te openen is middles een zogenaamde middenophanging. SL 45 heeft een constructieve dikte van 45 mm, smalle kozijn- en deurprofielen en stabiele profielen met een massieve, geperste hoekverbinding. Deze slanke raam- en vleugelprofielen bieden een hoog glasaandeel en optimale stabiliteit. In een standaard uitvoering zit er enkelglas van 5 mm in de vouwdelen, maar glasdiktes van 5 tot 20 mm zijn toepasbaar. 


Toepassing vouwwandsysteem

Het SL 45 vouwwandsysteem wordt veelvuldig toegepast in scholen, winkelcentra, horeca, stadions, zorginstellingen en kantoorgebouwen. De flexibiliteit van wel of geen afscheiding, de grote variëteit in de wijze van openen, het bedieningsgemak, de optimale afdichting, de transparantie, de geringe benodigde ruimte in opgevouwen toestand en de verbetering van het comfort maakt dit systeem breed inzetbaar. Door de jarenlange ervaring en expertise heeft Solarlux nagenoeg voor elk idee een passende oplossing. 


Meer informatie

Meer informatie is hier te vinden of op de website van Solarlux.   
 

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie