Gipskartonplaten zorgen voor extra geluidsisolatie en vochtwering bij renovatie Van der Valk hotel in Tiel

Ook naar verwerking toe, biedt scheidingswanden met LaDura Premium tal van voordelen. Ze zijn licht en eenvoudig te monteren, en een gelijkwaardig alternatief voor zware, niet-dragende binnenwanden van massief metselwerk.

Van der Valk concern besloot om het bestaande hotel in Tiel een facelift te geven en tegelijk ook flink uit te breiden. Op die manier wil men tegemoet komen aan de huidige wensen van hotelgasten en zakenlui, én meer dan dat. 


Grondige renovatie

De grootste blikvanger hier is toch wel de toren van ruim 60 meter hoog die 15 verdiepingen telt. Deze nieuwbouw biedt naast extra hotelkamers een restaurant met open keuken, vergader- en conferentiezalen en op de bovenste verdieping een indrukwekkende bar. Ook kwam er een nieuwe hoofdentree, een nieuw casino en een wasstraat en werd het bestaande spa-complex grondig uitgebreid. Kortom: het gebouw is voorzien van alle comfort en luxe.


Stootvaste gipskartonplaten

Voor dit project stonden naast 25.000m² standaardplaten van Siniat ook technische platen voorgeschreven. Zo werd LaDura Premium toegepast, een bijzonder stootvaste gipskartonplaat die naast haar impactbestendige eigenschappen ook zeer hoog scoort op vlak van brandveiligheid, vochtwerendheid en geluidsisolatie. Allemaal kwaliteiten die zeer wenselijk zijn in diverse hotelruimtes. Ook naar verwerking toe, biedt scheidingswanden met LaDura Premium tal van voordelen. Ze zijn licht en eenvoudig te monteren, en een gelijkwaardig alternatief voor zware, niet-dragende binnenwanden van massief metselwerk. De montage betreft een volledig ‘droge’ handeling, op het afvoegen van de naden na. Na montage zijn de vlakke wandoppervlakken meteen klaar voor verdere afwerking. Een prettig voordeel van deze wanden is dat de spouw veel ruimte biedt voor het wegwerken van installaties, zonder dat er sleuven moeten worden gemaakt.
 

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie