Duco stelt nieuw schuifpaneel in XXL-formaat voor

Steeds vaker tasten architectenbureaus de grenzen van geveloppervlaktes af die alsmaar groter, hoger en technischer worden ontworpen.

Om een gepast antwoord te kunnen bieden op deze veranderende trend en om ook dergelijke gebouwen van een comfortabel binnenklimaat te kunnen voorzien, ontwikkelde het R&D-team van ventilatie- en zonweringspecialist Duco een geheel nieuwe, architecturale zonweringoplossing in XXL-formaat.


DucoSlide LuxFrame 45/130, zo luidt de meest recente ontwikkeling binnen Duco’s gamma aluminium schuifpanelen, specifiek bedoeld voor aanzienlijke geveloppervlaktes bij utiliteitsgebouwen, collectieve woongebouwen (duplex) of luxe woningen.


Robuust LuxFrame-kaderprofiel

Gekenmerkt door een sterk en robuust LuxFrame-kaderprofiel van 45 x 130 mm kan het hoogtes tot 6 m aan, maar ook een reikwijdte tot 2,80 m per paneel is mogelijk. De esthetische, “vleugelvormige” Ellips 150-lamellen, vervat in het kaderprofiel, hebben een hellingshoek van 45° waardoor een optimale wering van zowel hitte als lichtinval bereikt wordt. Bovendien is naast anodisatie elke gewenste RAL-kleur mogelijk en voldoet deze uitvoering aan de Qualicoat-kwaliteitsspecificaties.


Schuifpanelen

De schuifpanelen kunnen net zoals eender welk ander type binnen het DucoSlide-gamma manueel of elektronisch bediend worden, met mogelijkheid tot uitbreiding met Duco’s ondergeleidingssysteem ‘Vario’. Deze kan de oneffenheden in de ondergrond probleemloos opvangen. Dat betekent ook een vereenvoudiging in plaatsing, montage én afregeling voor de installateur.
 

« Nieuws overzicht