Mobiele wandsystemen zorgen voor multifunctionele klaslokalen

Het Kandinsky College in Molenhoek is een kleine, sportieve vmbo-school met ongeveer 260 leerlingen. Op deze school volgen leerlingen een basisberoepsgerichte, kaderberoepsgerichte of theoretische leerweg binnen de sectoren Sport, Dienstverlening, Recreatie of Veiligheid.

 

‘Toen ik hier aangesteld werd, beschikte de school over een aantal studiepleinen. Deze pleinen zijn, zoals we allemaal weten, inmiddels behoorlijk uit de tijd. Er werd dan ook nauwelijks gebruik van gemaakt’, aldus Erick Loermans (interim-directeur).

‘Twee van de drie pleinen zijn afgelopen voorjaar weer opgesplitst tot klaslokalen, met het derde plein hadden we andere plannen. We wilden ook deze ruimte graag opnieuw opgesplitst zien, maar dan wel op een flexibele manier zodat de ruimte gebruikt kon worden voor zowel het geven van reguliere lessen als voor het houden van grotere bijeenkomsten. De grote P90 paneelwand van BREEDVELD, die tijdens de afgelopen zomerperiode is geplaatst, maakt dit mogelijk’.

 

‘De wand heeft een portaal met twee ingangen naar betreffende klaslokalen. Zo’n een à twee keer per maand bergen we de handzame paneelwand op voor ouderinformatieavonden of andere bijeenkomsten.

De ervaringen tot nu toe zijn alleen maar positief. Dat geldt ook voor het contact met BREEDVELD. Het team is prettig in de omgang, schakelt snel en is duidelijk deskundig. Niet gek dus, dat dit bedrijf mij tijdens mijn zoektocht naar een oplossing voor het studieplein van meerdere kanten werd aanbevolen’.

 

Voordelen mobiele wandsystemen in het onderwijs
  • flexibel - maak eenvoudig van twee klaslokalen één grote ruimte
  • geluidreducerend - docenten kunnen aan beide zijden van de wand ongestoord lesgeven
  • eenvoudig te bedienen - makkelijk door één persoon te verplaatsen
  • kostenbesparend - de flexibele oplossing voorkomt ingrijpende verbouwingen

 

Full service

Kiest een onderwijsinstelling voor het multifunctioneel maken van de aula, de lerarenkamer of een (groot) klaslokaal? Dan realiseert BREEDVELD de constructiewerkzaamheden én montage doorgaans in één werkdag. Maar ook wanneer er bouwkundige aanpassingen gewenst zijn is BREEDVELD de aangewezen partij. Bijvoorbeeld bij de keuze om van twee lokalen één multifunctionele ruimte te maken. De landelijk opererende producent realiseert de nodige sloop- en constructiewerkzaamheden en monteert de gekozen wand binnen drie werkdagen. Met het eigen montageteam welteverstaan.

 

Over BREEDVELD

BREEDVELD is al ruim 40 jaar de specialist in het flexibel maken van scholen en heeft in die vier decennia vele honderden schoolprojecten uitgevoerd. Bij BREEDVELD begrijpen ze dat aanpassingen in een schoolomgeving vlot moeten verlopen. Desgewenst wordt de plaatsing in de vakantieperiode gerealiseerd.