Holonite voorziet balkondeur met vezelversterkte onderdorpel

Sinds kort is de vinD90 balkondeur ook leverbaar met dorpels die vervaardigd zijn uit hoogwaardig vezelversterkt composiet voor toepassing op vloerpeil of op maaiveldniveau.

In opdracht van Van de Vin heeft de Stichting Houtresearch in Wageningen deze combinatie getest. De beproeving op luchtdoorlatendheid, waterdichtheid en weerstand tegen windbelasting is uitgevoerd volgens NEN-EN 1026, NEN-EN 1027 en NEN-EN 12211.


Wind- en waterdichte balkondeuren

Uit de test blijkt dat de balkondeur perfect wind- en waterdicht is tot 900 Pa. Hierdoor kan de vinD90 nog beter worden toegepast in alle windgebieden en in gebouwen die hoger zijn dan 15 meter. De vinD90 is uitermate geschikt voor situaties waarbij de onderdorpel tegen de bestrating of (bij balkons) op maaiveldniveau wordt toegepast. De balkondeuren kunnen draaiend en kiepend worden uitgevoerd. vinD90 balkondeuren zijn in een enkele uitvoering en als dubbel deurstel leverbaar. De toe te passen deurafmeting bedraagt 1050 x 2600 mm. We kunnen deze deuren uitvoeren in dubbel of triple glas. Zie ook op de website van Van der Vin.

« Nieuws overzicht