Kone zet nieuwe standaard in liftenservice met internet of things

KONE, internationale leider op het gebied van liften en roltrappen, zet in op de strategische toepassing van Internet of Things (IoT) om het service- en onderhoudsniveau van liften te verhogen.

De liften worden uitgerust met sensoren en analyzers die real time data verstrekken over de prestatie, veiligheid en betrouwbaarheid van de installatie. De zogenaamde ‘24/7 Connected Services’ is een innovatieve doorbraak waarmee KONE de markt op scherp stelt. Statische onderhoudsmodellen, die de markt kenmerken sinds de jaren ’70, maken plaats voor preventief onderhoud op basis van real-time data. Hierdoor wordt de beschikbaarheid van de liften geoptimaliseerd.

Intelligente diensten

Om te laten zien hoe de techniek achter deze intelligente diensten werkt, heeft KONE de liften een stem gegeven. Liften in diverse landen – waaronder Nederland – ‘praten’ live en real-time op machineconversations.kone.com. Alle data van alle liften die wereldwijd zijn aangesloten wordt opgeslagen en geanalyseerd in de cloud. Dit verhoogt het zelflerend vermogen van het systeem over hoe signalen te interpreteren ten behoeve van het voorkomen van technische storingen.


Geautomatiseerd samenspel

Met 24/7 Connected Services ontzorgt KONE beheerders van gebouwen en facility managers die verantwoordelijk zijn voor het functioneren van de lift. Doordat de liften elke seconde een update geven over hun functioneren, hebben zij er geen omkijken meer naar. Als urgent onderhoud nodig is, wordt direct het startsein gegeven aan alle betrokkenen in de keten; van de aansturing van de monteur tot de pakinstructie voor het magazijn en een update aan de eindverantwoordelijke. Dankzij de inzet van IoT en een overzichtelijk dashboard maakt KONE liftonderhoud efficiënter en transparanter. Bovendien wordt het werk van iedere betrokkene leuker en de liftervaring van de gebruiker nog beter.


“Door de inzet van nieuwe technologieën en connectiviteit zetten we een nieuwe standaard neer in de markt van liftonderhoud”, aldus Robert van Westing, directeur service bij KONE Nederland. “Met 24/7 Connected Services is er continu een paar extra ogen op het functioneren van de lift gericht. De aandacht verslapt nooit en dat komt de veiligheid en beschikbaarheid ten goede. Met 24/7 Connected Services hebben we een uniek serviceconcept ontwikkeld. We staan al jaren bovenaan in de Forbes top 100 en daar zijn we trots op. Met deze innovatie kunnen we onze klanten alleen nog maar beter van dienst zijn.”


Intelligente onderhoudsdiensten

KONE heeft als doelstelling om komend jaar wereldwijd 1 miljoen liften met IoT-toepassingen uit te rusten. Het nieuwe serviceconcept 24/7 Connected Services is nu beschikbaar op de Nederlandse markt die in totaal circa 95.000 liften telt. In de toekomst worden ook roltrappen en automatische deuren verbonden met de cloud om zo het gehele onderhoudsportfolio verder te optimaliseren.

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie