Solarlux wint met glas-vouwwand Ecoline & Highline 2 ICONIC AWARDS

Op 4 oktober jl. vond in München de uitreiking van de ICONIC AWARD plaats, een wereldwijd gerenommeerde prijs voor architectuur. In de categorie `Product´ is Solarlux winnaar met de nieuwe Solarlux glas-vouwwand Ecoline & Highline.

Tevens is het nieuwe bedrijfsgebouw Solarlux Campus in de prijzen gevallen in de categorie ´Architectuur´. Met de ICONIC AWARD worden visionaire gebouwontwerpen, innovatieve producten in samenspel met functionaliteit en design beloond.


Glas-vouwwand Ecoline & Highline

De nieuw ontwikkelde innovatieve glas-vouwwand is een raam- en gevelsysteem dat geschikt is voor elk type gebouw dankzij de individuele configureerbaarheid. De wand biedt royale transparantie en is nagenoeg voor 100 procent te openen. Met maar liefst 5 varianten aan vloerrails is er een hoge mate van flexibiliteit in de uitvoering voor bijvoorbeeld barrièrevrije overgangen.


Details van de nieuwe glas-vouwwand

De glas-vouwwand is in twee verschillende types verkrijgbaar – Ecoline of Highline. Bij de 2 bouwdieptes van respectievelijk 67 mm en 84 mm wordt bij beiden een slanke aanzichtsbreedte van slechts 99 mm gerealiseerd. Een dergelijk slank profiel heeft nog geen enkele aanbieder in de markt en de innovatieve technologie berust op jarenlange expertise. De kracht van dit nieuwe systeem is de bionicTURTLE®: een multifunctionele thermische isolator, die diverse details voor voortreffelijke statische en isolatiewaarden combineert. Met een Uw-waarde van 0,8 is de glas-vouwwand zelfs geschikt voor passiefhuisbouw. 


Compleet pakket

Spraakmakend design, optimale functionaliteit en veiligheid maken de glas-vouwwanden Ecoline en Highline tot een compleet pakket. De systemen zijn getest op wind-& waterdichtheid, inbraakwerendheid RC2 en geluidisolatie. De testresultaten behalen o.a. topwaardes op het gebied van geluidwerendheid: Ecoline met geluidwerendheidsglas 40dB: RW = 38 dB en Highline met geluidwerendheidsglas 45 dB: RW = 43 dB. Solarlux is de absolute productspecialist op het gebied van vouwwanden met een groot scala aan toepassingsmogelijkheden. Door de aanwezige know-how en vele variatiemogelijkheden kan voor nagenoeg ieder ontwerp een passende oplossing geboden worden. 
 

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie