Nieuwe multifunctionele thermostatische regelaar (serie 116) van Caleffi

In overeenstemming met de bepalingen voor moderne installaties ter bestrijding van Legionella is het noodzakelijk om te garanderen dat alle onderdelen in de deelringen voor circulatie van sanitair warm water op de juiste temperatuur worden gehouden.

Het recirculatienet moet uitgebalanceerd zijn zodat men een ongelijke verdeling van de temperatuur, die koude stukken en een risico op ontwikkeling van Legionella tot gevolg heeft, vermijdt.


Recirculatiecircuit

De nieuwe thermostatische regelaar van Caleffi, die in elke tak van het recirculatiecircuit wordt geplaatst, handhaaft automatisch de ingestelde temperatuur. Door middel van een specifiek intern thermostatisch patroon moduleert hij de vloeistofstroom op basis van de temperatuur van het binnenkomende water. Wanneer de watertemperatuur de ingestelde waarde nadert, vermindert de afsluiter geleidelijk de doorgang. Op deze manier wordt de door de recirculatiepomp gestuwde vloeistofstroom over de andere delen van het net verdeeld, waardoor voor een effectieve automatische thermische uitbalancering wordt gezorgd.


Thermostatisch patroon

Indien nodig is de regelaar bovendien te voorzien van een thermische desinfectiefunctie, die handig is wanneer men de temperatuur in het net wil verhogen tot waarden boven 70°C.
Deze functie kan volledig automatisch werken door middel van een speciaal tweede thermostatisch patroon dat wordt ingeschakeld op 70°C of dat aangestuurd wordt met een elektrothermische bediening.


Thermostatische regelaar

De nieuwe multifunctionele thermostatische regelaar is verkrijgbaar in zowel een versie met thermometer of als een versie met thermometeraansluiting. Tevens is voor deze regelaar isolatie beschikbaar.
 

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie