Vaillant levert de compacte aroTHERM warmtepomp nu ook via de groothandel

De aroTHERM warmtepomp is vanaf nu ook beschikbaar bij de groothandel. Na de pilotfase van afgelopen jaar, is nu besloten om dit product op de Nederlandse markt te introduceren via de groothandel.

Voorheen konden installateurs deze warmtepomp enkel via Vaillant bestellen. De aroTHERM warmtepomp heeft het energielabel A++ voor verwarming en A voor tapwater, wat de efficiëntie van de warmtepomp bewijst. Een ander groot voordeel van de aroTHERM is dat deze compacte warmtepomp makkelijk plaatsbaar is bij zowel een bestaande woning als een nieuwbouwhuis.


De aroTHERM warmtepomp is beschikbaar in vermogens van 5, 8, 11 en 15 kW. Voor maximaal warmwatercomfort werkt de hybride aroTHERM warmtepomp samen met de hr-ketel. De intelligente temperatuurregeling kiest vervolgens de meest efficiënte en energiezuinige warmtebron. Hierdoor is de levering van warmte en warm water gegarandeerd. De aroTHERM is ook all-electric beschikbaar, in combinatie met uniSTOR boiler voor warmtepompen (200-500 liter) of de compacte uniTOWER (190 liter).


Hoogst haalbare energielabel

De aroTHERM is een zeer efficiënte warmtepomp met een COP tot wel 5,3, het A-energielabel voor tapwater en heeft zelfs het energielabel A++ voor verwarming, wat het hoogst haalbare is voor verwarming. Ondanks de Nederlandse koude en vochtige omstandigheden verzekert de aroTHERM warmtepomp hoge efficiency. De kostenbesparing die hiermee wordt gerealiseerd kan oplopen tot wel 25 procent.
Een belangrijke verbetering bij de aroTHERM warmtepomp is dat de compressor langer meegaat. Door de toepassing van het modulerende twin rotating principe heeft deze warmtepomp minder trillingen, torsie en toeren. Ook is de aroTHERM fluisterstil, wat verder bijdraagt aan het toegenomen comfort. 


Eenvoudig te installeren en onderhouden

De aroTHERM warmtepomp is voor elke toepassing de juiste oplossing door de brede range vermogens en grote diversiteit aan systeemcomponenten. Er is in bestaande bouw maar een minimale bouwkundige ingreep nodig voor een hybride toepassing door de flexibele opstelmogelijkheid. De plug and play uniTOWER zorgt ervoor dat de aroTHERM snel en eenvoudig te vervangen is door het all electric systeem.


De multiMATIC 700 thermostaat heeft een duidelijke full-text display met uitgebreid diagnose- en servicemenu dat ervoor zorgt dat alle informatie overzichtelijk wordt weergeven. Via dit menu kunnen alle onderdelen afzonderlijk worden getest. De installateur kan zelfs op afstand de warmtepomp beheren en de consument helpen door middel van de VR 900 communicatiemodule. Dit betekent comfort voor zowel de installateur als de consument.

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie