Een BREEDVELD wandoplossing voor waar het stil moet zijn

Eind september monteerde BREEDVELD de schuifwand met ongekend hoge geluidsisolatiewaarde tussen het backstage gedeelte van het theater en de plek waar goederen gelost worden.

In april 2014 begon men met de grootschalige verbouwing van Theater Kerkrade, een van de twee theaters die samen de groep Parkstad Limburg Theaters vormen. Ruim drie jaar later, op 25 oktober aanstaande, opent het gerenoveerde theater haar vernieuwde deuren. Letterlijk.


Mobiele wandoplossingen

Daar waar spetterende optredens plaatsvinden, moet het soms ook ijzig stil zijn. Derhalve zocht de voor de renovatie verantwoordelijke aannemer naar een partner die in staat is maatwerk oplossingen met een bijzonder hoge geluidsisolatiewaarde te produceren. Deze partner vond men in BREEDVELD, producent en leverancier van mobiele wandoplossingen. Het ervaren team van BREEDVELD heeft vaker met het gewenste bijltje gehakt, onder meer in het château St. Gerlach in Valkenburg. De in de praktijk in Valkenburg behaalde waarden bevestigden de geluid reducerende kracht van deze wanden.


Hoge geluidsisolatiewaarde

Eind september monteerde BREEDVELD de schuifwand met ongekend hoge geluidsisolatiewaarde tussen het backstage gedeelte van het theater en de plek waar goederen gelost worden. Dankzij een unieke combinatie van geluid reducerende materialen en optimale afdichtingen is het theater verzekerd van podiumkunsten zonder ruis. Technische hoogstandjes als elektrisch aangedreven telescopische afdichtingen en het informatie LCD-scherm -waarop men de status van de wand kan aflezen- maken de optimale geluidafdichting compleet. Zo heeft men zowel op het podium als in de zaal geen hinder van het laden en lossen van goederen. De deur is bovendien extra tegen schade beveiligd. De rvs platen op de met HPL bekleedde schuifwand voorkomen eventuele beschadigingen door laadmaterialen en realiseren derhalve behoud van de goede werking. 

Industriële omgevingen

De wandoplossingen van BREEDVELD zijn uitstekend toepasbaar in industriële omgevingen. Te denken valt aan geluidsisolerende afscheidingen tussen fabriekshallen, stilte ruimtes en kantoor/fabriek afscheiding. De wanden kunnen desgewenst extra tegen schade worden beschermd en kennen een bijzonder hoge mate van geluidsisolatie. 

Meer informatie? www.breedveld.com,  0487 542888 of info@breedveld.com.

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie