De Componist verlost van wateroverlast door het Triflex BIS systeem

Door gebruik te maken van de systemen en producten van Triflex is er weer een veilige situatie gecreëerd voor de bewoners van De Componist.

Zij hoeven zich geen zorgen meer te maken over gevaarlijke glijpartijen of natte voeten bij aankomst of vertrek.


Het Woonzorgcentrum ‘De Componist’ staat sinds 2008 in het hart van de wijk Terwijde in het Utrechtse stadsdeel Leidsche Rijn. Dit appartementencomplex, met zes aparte woningen, is speciaal gericht op het creëren van een huiselijke en kleinschalige omgeving voor dementerende ouderen die niet meer zelfstandig thuis kunnen wonen. In totaal is er in De Componist ruimte voor 36 bewoners, die per zes personen in één appartement gehuisvest zijn.  


De zes appartementen van De Componist, gevestigd op de begane grond en eerste etage aan de Georg Jarnostraat, zijn onderling met elkaar verbonden via afsluitbare deuren. Iedere bewoner heeft een eigen zit-/slaapkamer en een badkamer. Alle appartementen hebben een keuken en een huiskamer voor de 6 bewoners en het begeleidend personeel samen. In deze huiskamer brengen de ouderen gezamenlijk de dag door en hier vinden ook de gemeenschappelijke activiteiten plaats. Daarnaast is er een mooie, grote en goed onderhouden binnentuin waar de bewoners graag gebruik van maken.  


Situatie

Helaas hebben de bewoners sinds de oplevering, nu ruim 9 jaar geleden, veel last van wateroverlast op de galerijen voor de entree van hun appartementen. Hemelwater blijft, na een flinke bui, op de galerij staan met alle risico’s en gevolgen van dien. Eigenaar en verhuurder van De Componist, Mitros uit Utrecht, heeft applicateur NBK ingeschakeld om de oorzaak van deze wateroverlast in kaart te brengen en een oplossing aan te dragen.


Oplossing

Na onderzoek bleek dat de achterste zijden van de galerijen iets lager lagen dan de voorzijden. De oplossing is gevonden door NBK gevonden in het Triflex BIS ophoogsysteem. Door dit Triflex systeem aan te brengen zijn alle galerijen van de woonzorggroep nu naadloos verhoogd en waterdicht afgewerkt. De ongelijkheid van de galerij is gelijk getrokken, en daarmee is de oorzaak van de overlast aangepakt en verholpen. Door vervolgens het Triflex BFS systeem aan te brengen zijn de galerijen duurzaam waterdicht met een mooie uitstraling in verschillende vlakken. Ook is er na deze afwerking geen enkel slipgevaar meer, door de instrooiing met een grove korrel. De galerijen zijn hiermee voor de komende jaren veilig, netjes en onderhoudsvriendelijk afgewerkt.


Informatie

De producten van Triflex bieden vele mogelijkheden. Heeft u vragen of wenst u meer informatie? Bezoek de website of neem dan uiteraard gerust contact met ons op via telefoonnummer:+31 (0)38 460 20 50 of stuur een e-mail.
 

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie