De muren van de vierde verdieping van het KAS Bank Hotel zijn afgewerkt met StoSilent.

Dit gaf een geweldig effect qua akoestisch samenhang, omdat het direct grenst aan het glas-in-lood-plafond van restaurant 'The Duchess'.


Dit rijksmonument uit 1908, oorspronkelijk ontworpen door F.M.W. Poggenbeek, werd al eens in 1932 in diverse fasen uitgebreid. Wat volgde was een typische opzet van een bankhal. De hal werd gekenmerkt door de aparte stijl van het glas-in-lood, waarbij men op de bovenste verdieping uitkeek op dit ‘plafond’. Het gebouw was één van de eerste betonnen constructies van Nederland. Aan de buitenkant is het gebouw bekleed met zandsteen.


Exclusieve materialen

In de hedendaagse bestemming zit een spa, een bar en een restaurant. In het tegenover gelegen W Hotel zijn op de bovenste verdiepingen 66 hotelkamers gerealiseerd. De muren zijn bekleed met StoSilent Board 100, wat de muren een strak design geeft en de contrasten tussen klassiek en modern versterkt. Vanwege alle harde en exclusieve materialen was men op zoek naar een hoogwaardige oplossing die ervoor zorgde dat de galm werd weggenomen, waardoor hotelgasten en -bezoekers optimaal een gesprek kunnen voeren. De muren absorberen nu het geluid en dat zorgt voor een extra prettige sfeer in de KAS Bank.