Troldtekt: unieke designoplossingen voor plafonds

Troldtekt plafonds verzekeren niet alleen een uitstekende akoestiek en goede brandveiligheid. Door onze unieke geïntegreerde designoplossingen draagt het plafond ook bij aan een gezond binnenklimaat.

Zeker nu de donkere dagen er weer aan komen zijn toetreding van daglicht en verlichting essentieel voor een gezonde werkomgeving. De verlichting in een ruimte moet worden afgestemd op de uit te voeren werkzaamheden. Een goede verlichting op de werkplek bevordert niet alleen het welzijn van de werknemers, maar verhoogt ook de productiviteit. Een tekort aan licht kan tot gespannenheid, hoofdpijn, vermoeidheid en geïrriteerde ogen leiden. Esthetiek, lichtsterkte en menselijke behoeften zijn drie belangrijke factoren die van invloed zijn op de planning van de verlichting op de werkplek. 


Troldtekt verlichting

Troldtekt verlichting is speciaal ontworpen voor integratie in onze akoestische plafonds. Voor een goede verlichting in een ruimte is het van belang om verlichting te hebben die niet alleen de gehele ruimte kan verlichten, maar ook verschillen in de lichtsterkte gelijkmatig verdeelt. Alle Troldtekt verlichtingselementen zijn in het paneel verzonken, zodat alleen het glas onder het plafondoppervlak zichtbaar is en de verlichting op een harmonieuze wijze is geïntegreerd in het geheel.


De kleur van het plafond is ook van invloed op de lichtvereisten. Troldtekt panelen kunnen geleverd worden in alle RAL en NCS kleuren. Met onze standaard kleur wit 101 bereikt u een lichtreflectiecoëfficiënt van 70,8%. Ideaal voor de reflectie en verdeling van (natuurlijk) licht. Bekijk bijvoorbeeld eens het project Riemser Pharma in Greifswald, Duitsland. Hier werden CNC-gefreesde Troldtekt panelen toegepast als plafondeiland. Dit past niet alleen mooi bij het interieurontwerp maar verzekert ook een goede akoestiek. 


Nagalmtijd

Op de plafonds in de kantoren en gangen werden baffles geïnstalleerd die de verlichting dragen en de nagalmtijd in de ruimtes verminderen. Een van onze productadviseurs kan u geheel vrijblijvend adviseren over alle eigenschappen van Troldtekt houtwolcement en de bijbehorende oplossingen. Zo kunnen we akoestische berekeningen maken, u informeren over brandstabiliteit en advies geven m.b.t. verschillende designoplossingen. Heeft u vragen of opmerkingen, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen.
 

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie