Roodbruine noodverlichting zorgt voor eenheid in Hoenderloo

Aan de rand van de prachtige bossen van Hoenderloo is een nieuwe sporthal gebouwd. De sporthal moest één worden met haar omgeving.

Daarom is gekozen voor Nightlife, de (vluchtweg)verlichting voor buiten, in een bijpassende kleur.


Nightlife in een bijzondere kleur 

Het uiterlijk van de sporthal kenmerkt zich door uitgesproken kleuren die een afgeleide vormen van het omliggende bos. Om deze reden mocht de noodverlichting niet te veel aandacht vragen. Nightlife in een roodbruine kleur was de perfecte oplossing. Zo werd ook de noodverlichting één met het bos. ‘’De (vluchtweg)verlichting buiten gaat zo mooi op in de kleurstelling van het gebouw en haar omgeving’’ aldus Sander Ter Harmsel, projectarchitect bij LKSVDD.


‘’Maar ook de functies van Nightlife speelden een rol bij het kiezen van dit armatuur’’ geeft Sander Ter Harmsel aan. Deze productfamilie heeft namelijk een geïntegreerde sensor die merkt wanneer het donker wordt. Daarnaast is het mogelijk om de armatuur op een schakeldraad aan te sluiten. De schakeldraad zorgt ervoor dat alle armaturen tegelijkertijd oplichten wanneer de schemer inzet.


Project compleet

Naast Nightlife zijn ook de productfamilies Go! en CELO toegepast in het project. ‘’Bij de entree is vluchtwegaanduiding Go! met vluchtwegverlichting toegepast’’ geeft Ivo Beumers, werkvoorbereider bij Van Dijkink Elektra BV, aan. ‘’Ook vluchtwegverlichting CELO is op meerdere plekken terug te vinden, onder andere in de verschillende gangen die naar de kleedruimtes leiden en in de EHBO-ruimte.’’ Het project is zo succesvol afgerond, waardoor Hoenderloo er een bijzondere sporthal bij heeft.
 

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie