Een optimale spouwisolatie dankzij nieuwe reeks glaswolplaten

Van aannemers en metselaars kwam regelmatig de vraag of er iets gedaan kon worden aan de verwerking van glaswol over lijmankers.

In het verleden waren de isolatie-eisen erg laag, waardoor de isolatie heel dun was en gemakkelijk over de lijmankers geduwd kon worden. Met de hogere isolatie-eisen en de glaswolplaten die soms wel 146 mm dik zijn werd dit steeds lastiger. Knauf Insulation heeft hiervoor een prima alternatief dat bruikbaar is in diverse typen gevels: De Cavitec-producten. Een reeks stevige glaswolplaten die dankzij de stevige vezels perfect onderling aansluiten; ook op het binnenspouwblad. Hierdoor is er geen risico op een valse luchtspouw.


Cavitec producten

Deze Cavitec-producten bestaan uit stevige, waterafstotende glaswolplaten. De Cavitec 032 Premium is overigens eenzijdig bekleed met een micro geperforeerde aluminiumfolie voor thermische
isolatie van spouwmuren en gesloten vliesgevels. "Het vlies aan de binnenzijde konden we productietechnisch begin dit jaar laten vervallen, daardoor kan je ons product inderdaad perfect aan laten sluiten op het binnenspouwblad," zo laat salesmanager Saskia Putter weten. "Als je het goed verwerkt, is er geen risico op een valse luchtspouw en er is geen kans op thermisch lekken of luchtstromen. Wij krijgen positieve reacties van mensen die er op de bouw mee werken. Het product is met deze eenzijdige cachering erg prettig te verwerken. Je drukt de platen heel eenvoudig over de lijmankers heen en ze sluiten mooi aan op het binnenblad.”


Isolatieplaat

Saskia geeft verder aan: "Bovendien kunnen we de platen nu beter comprimeren waardoor er meer platen op een pallet passen. Doordat de transport- en verpakkingskosten daalden, hebben we ook een prijsoptimalisatie doorgevoerd." Ook door de toegepaste ECOSE® Technology is deze isolatieplaat zeer prettig te verwerken. Het isolatiemateriaal irriteert niet aan huid en handen, is geurloos en stofarm. Bij deze Cavitec 032 Premium is het mogelijk om al bij 130 millimeter een Rc 4,5 te behalen. "Daarmee voldoet deze plaat aan het landelijke bouwbesluit," zo vervolgt Saskia Putter haar uitleg. "De platen hoeven niet afgepurd te worden. Dat scheelt tijd op de bouw. Bij de productie van deze plaat is voor 80% gebruik gemaakt van gerecycled materiaal en van het natuurlijk bindmiddel ECOSE®. Deze Cavitec is dan ook een uitstekend alternatief voor andere isolatiematerialen en zijn snel leverbaar." 

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie