BIM-bestanden Armstrong nu ook op website

Plafondfabrikant Armstrong Ceiling Solutions biedt sinds kort nog uitgebreider BIM-bestanden aan op haar website. Klanten vinden via een druk op de knop een compleet overzicht van producten.

Bezoekers van de website vinden in de digitale BIM-bibliotheek BIM-bestanden voor minerale plafonds, houten plafonds, metalen plafonds, eilanden en baffles, in totaal 24 productgroepen. Hieronder hangen 145 specifieke productitems. De bestanden zijn beschikbaar in zowel IFC als Revit formaten. 


Eenvoudiger toegang tot BIM bestanden

Volgens Guido Rockx, technisch salesmanager van Armstrong, biedt de BIM-integratie op de website alleen maar voordelen. “Klanten hebben nu nog eenvoudiger toegang tot onze BIM-bestanden. Op die manier kunnen zij relevante productinformatie en prestatiewaarden beter integreren in hun project. Met behulp van BIM is het mogelijk om via een virtueel bouwmodel het toekomstige project te bekijken. Veel bouwfouten zijn zo te voorkomen. Het wordt voor klanten nu gemakkelijker om hun projecten te specificeren met onze plafondsystemen. Armstrong blijft de hoeveelheid producten  in de bibliotheek uitbreiden. We liggen op koers.”  


BIM                                                                                                   

BIM staat voor Building Information Modeling en is een methodiek om binnen de bouw beter samen te werken. Een BIM is een digitale representatie van functionele en fysieke karakteristieken van een bouwwerk. Het gebruik van BIM wordt ook wel ‘virtueel bouwen’ genoemd. Met BIM wordt alle relevante informatie gedurende het hele bouwproces gestandaardiseerd opgeslagen, gebruikt en beheerd in een digitaal (3D) gebouwmodel. Alle betrokken partijen in het bouwproces werken met dezelfde informatie en zien van elkaar wat er gebeurt. Zo beschikt iedereen over complete, recente en uniforme informatie.

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie