LG Electronics timmert de afgelopen jaren fors aan de weg op het gebied van de fotovoltaïsche industrie.

De markt voor zonnepanelen groeit hard en ook de modules van LG worden veelvuldig afgenomen. Om de vraag te kunnen bijbenen, is LG een productielijn begonnen in Gumi, Zuid-Korea. De uitbreiding in de Zuid-Koreaanse stad staat gepland voor eind van dit jaar. Het vermogen dat het bedrijf wil realiseren ligt op 1900 megawattpiek (mWp) en de wens is om deze in 2020 verder uit te breiden naar 3600 mWp.

 

LG topmodel

Het topmodel van LG is de NeoN R. Dit product biedt een combinatie tussen design en prestatie en is voorzien van een voorzijde zonder elektroden zonder het licht maximaal wordt benut. “Dit premium model produceert een vermogensafgifte tot wel 365 wattpiek (Wp) met een rendement tot 20,8%”, legt LG uit.

 

Vraag naar zonnepanelen hoog

Naast de NeoN R, is ook de vraag naar de LG NeON 2 groot. De laatstgenoemde panelen hebben een vermogen tot 335 Wp. “Met een capaciteit van maximaal 6.000 Pascal (Pa), respectievelijk 5.400 Pa aan de voor- en achterzijde, is het model moeiteloos bestand tegen stormachtig weer.” Liever zwarte panelen? Adviseer jouw klant dan om voor de Black-neon 2 met een output tot 320 Wp te gaan.

 

Toekomstplannen

LG wil niet stil blijven staan en het bedrijf denkt als aan de (nabije) toekomst. “In de toekomst blijven wij investeren in de uitbreiding van onze capaciteiten, waarmee we onze positie versterken, zodat wij onze partners en eindgebruikers op lange termijn kunnen voorzien van zonnepanelen.”

 

Dit artikel verscheen eerder op Installatieprofs.nl