Indrukwekkend massief houten plafond voor gebouw meteorologische dienst

Indrukwekkend kan het zeker genoemd worden; het plafond in het nieuwe gebouw voor de meteorologische dienst in Zuid-West Engeland.

De in massief Western Red Cedar hout uitgevoerde plafonds bevatten bijzondere architectonisch geknikte vormen en de natuurlijke kleurvariaties in het hout maken het een imposant geheel. 


Het nieuwe “Meteorological Office” gebouw staat op de Global Environmental Futures campus, welke een onderdeel is van het Exeter Science Park. Het park biedt huisvesting aan bedrijven en organisaties welke actief zijn op het gebied van het milieu, klimaatverandering en een duurzame toekomst. Vanuit deze achtergrond is er veel aandacht besteed aan de milieuaspecten van het nieuwe gebouw. De architect Stride Treglown kreeg als opdracht mee een gebouw te realiseren binnen het BREEAM systeem met als ultieme doel het behalen van een BREEAM Excellent rating. 


Uitdaging in complexe vormen, akoestiek en BREEAM certificering

In de zoektocht naar de juiste milieuverantwoorde materialen heeft de architect de opdracht meegekregen om voor het gebouw een massief houten plafond te zoeken dat aan de vele vereisten voldeed. Het plafond moest niet alleen substantieel aan BREEAM-bijdragen en de akoestiek in de ruimtes verbeteren, maar het moest tegelijkertijd ook de mogelijkheid bieden om de door de architect bedachte complexe vormen te realiseren. Dat dit een uitdaging zou worden stond hierbij vast. 


Massief houten open lineair plafondsysteem

Derako heeft in samenwerking met zijn lokale salespartner de oplossing kunnen bieden in de vorm van het massief houten open lineair plafondsysteem. Dit systeem maakte het mogelijk om de lamellen mee te laten lopen in de hoeken en de plafonds te integreren met de wanden, waarbij het geheel van tevoren door Derako is uitgewerkt en prefab is aangeleverd. Daarnaast is de BREEAM-informatie op een direct toepasbare wijze aangeleverd waarmee het systeem direct heeft bijgedragen aan het succesvol verkrijgen van een BREEAM 'Excellent' rating.


Derako voor uw project?

Voor meer informatie over het massief houten C2C gecertificeerde plafondsysteem kunt u contact opnemen met de specialisten van DERAKO, maar natuurlijk kunt u ook de Derako website bezoeken.  Naast plafondsystemen levert Derako ook massief houten wand- en gevelsystemen.


 

« Nieuws overzicht