Eerste nul-op-de-Meter portiekflat van Nederland is een feit

Sto buitengevelisolatie met minerale steenstrips voor hoogwaardige NOM-gevels.

Woningstichting SSW en het team van 'De Verduurzamers' hebben in De Bilt / Utrecht de eerste Nul-op-de-Meter portiekflat van Nederland gerealiseerd. Een belangrijke rol in deze renovatie was weggelegd voor de vernieuwde, goed geïsoleerde gevels. Mét oer-Hollands uiterlijk dankzij de toepassing van minerale Sto-Steenstrips. 


Ingrijpende renovatie

De ingrijpende renovatie van de woningen, daterend uit 1962, zorgt ervoor dat de bewoners comfortabeler kunnen wonen. Ook het reduceren van energielasten was een belangrijke doelstelling. Eén van de twee portiekblokken werd daarom gerenoveerd naar Nul-op-de-Meter niveau door middel van een pakket duurzame maatregelen die samen het gewenste effect behalen. Installaties, zonnepanelen, extra dubbelglas, balansventilatie in combinatie met warmteterugwinning, collectieve warmtepompen en niet te vergeten een hoogwaardig geïsoleerde schil, vrij van koudebruggen. 


Gevelisolatiesysteem

De gevels van beide portiekflats werden voorzien van gevelisolatiesysteem StoTherm Classic. De nuance tussen de antracietkleurige steenstrips en een gele variant geeft de woningen een nieuwe en eigentijdse uitstraling. Buitengevelisolatie met minerale Sto-Steenstrips combineert het beste van twee bouwmethodes: een oer-Hollands gevelbeeld én een extreem slank en goed geïsoleerde gevelconstructie, die veel voordelen biedt ten opzichte van conventionele gevelstenen. Gevelisolatiesystemen van Sto bewijzen zich al jaren succesvol in de markt, óók met minerale steenstrips. Het geringe gewicht van minerale steenstrips doet niets af aan de robuustheid en levensduur van het materiaal. Minerale  steenstrips zijn dun, lichtgewicht, onderhoudsarm, duurzaam en vooral héél veelzijdig. Optisch niet van echt metselwerk te onderscheiden, maar met veel meer mogelijkheden als het gaat om kleur, vorm en patroon. Doordat minerale steenstrips een gering eigen gewicht hebben, is elk gewenst metselverband mogelijk en is deze gevelbekleding ook veilig in horizontale ontwerpen toe te passen. 
 

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie