Esthetische integratie-oplossingen VELUX dakramen en zonnepanelen

Duurzaamheid aan binnenklimaat en wooncomfort gekoppeld

Wanneer een zonne-energiesysteem wordt toegepast is het belangrijk dat deze niet alleen functioneel is, maar ook integreert met de rest van het dak. Om de ruimte onder het dak te kunnen blijven gebruiken en daar een aangenaam binnenklimaat te creëren, is een combinatie met dakramen essentieel. Iedere verblijfsruimte dient tenslotte te zijn voorzien van voldoende daglicht en frisse lucht. Om VELUX dakramen en PV-panelen op een esthetische wijze te integreren, is VELUX Nederland samenwerkingsverbanden met verschillende PV-leveranciers aangegaan. 


Er zijn inmiddels verschillende mogelijkheden beschikbaar om op een esthetisch fraaie wijze beide dakramen en zonnepanelen in het dak te integreren. Op die manier is zowel efficiënte energieopwekking als een comfortabel binnenklimaat verzekerd. Door samen te werken worden goede aansluitdetails vervaardigd om waterdichtheid en esthetiek te waarborgen. Daarnaast zijn de verantwoordelijkheden en garanties voor alle partijen transparant en duidelijk. 


Geïntegreerde zonne-energiesystemen hebben, ten opzichte van separaat op het dak geplaatste zonnepanelen, onder andere het voordeel dat de wind minder grip op het dak heeft. Hieronder een overzicht van een aantal combinaties:


Geïntegreerde zonne-energiesystemen van Monier

De fotovoltaïsche systemen Monier VI90 en Monier InDaX worden in de plaats van dakpannen geplaatst en vormen daardoor één geheel met het dak in zowel nieuwe als bestaande dakbedekking. De modules zijn met VELUX EDO gootstukken te combineren met VELUX dakramen in de maatcodering PK08, 942x1400. Hierdoor ontstaat een volkomen lineair en harmonisch dak beeld dat niet alleen duurzaam en technisch maar ook esthetisch verantwoord is. Alle PV-systemen van Monier voldoen aan de eisen voor brandveiligheid, regenbestendigheid, stormvaste bevestiging en ventilatie.


Flexibel gootstukkensysteem met EasyRoof IRFTS

Het flexibele gootstukkensysteem van IRFTS Solar Solutions is gebaseerd op kunststof elementen waar een willekeurig PV-paneel in kan worden geplaatst en biedt een geïntegreerde oplossing met VELUX dakramen. VELUX dakramen met de maatcoderingen MK06 780x1180 of MK08 780x1400 kunnen op elke gewenste positie worden geplaatst en naadloos worden aangesloten op de PV-panelen. Het Easy Roof systeem is eenvoudig te monteren en zorgt voor een waterdichte aansluiting.


Dakramen en pv integratie met Klimaatgarant Solar

Klimaatgarant Solar biedt een functionele oplossing om daglicht en frisse lucht met energieopwekking te combineren. Het waterdichte montagesysteem met HDPE onderplaten is uitgevoerd in zwart en verkrijgbaar in verschillende afmetingen. Het kan gecombineerd worden met verschillende merken zonnepanelen. Met het VELUX EDW gootstuk zijn VELUX dakramen eenvoudig te integreren. De keuze voor het type dakraam en de bijpassende raamdecoratie en zonwering is naar eigen behoefte. 


Het Plusdak: samenwerking van Stafier, VELUX en IsoBouw

Een integraal renovatiesysteem met het zonnesysteem van Stafier, VELUX dakramen en het IsoBouw RenoTwin dakelement. Een voldak systeem dat isoleert, bijdraagt aan een gezond binnenklimaat en energie levert. Het systeem heeft een aluminium onderplaat en kan met twee maatvoeringen PV-panelen worden uitgevoerd. Door de luchtstroom aan de achterzijde wordt het systeem gekoeld. De panelen zijn individueel te vervangen en kunnen met dummy-panelen compleet worden gemaakt. Op maat gemaakt zetwerk is mogelijk en de bediening en afwerking van de VELUX dakramen en bijpassende raamdecoratie en zonwering is naar eigen keuze. 


Integratie van VELUX dakramen met Robisol

Esthetisch fraaie oplossing zonder in het zicht liggende bevestigingen. Het systeem kan het volledige dak vervangen of op een gedeelte van het dak worden toegepast en is geschikt voor zowel nieuwbouw- als renovatieprojecten. De kwalitatief hoogwaardige 3-laagse dakbedekking fungeert als waterkerende laag. Alle type VELUX dakramen met passende raamdecoratie en zonwering kunnen worden toegepast. 


SOLRIF systeem met geïntegreerde VELUX dakramen

Esthetisch fraaie oplossing om daglicht en frisse lucht met energieopwekking te combineren. Het kan gecombineerd worden met verschillende merken zonnepanelen. Het systeem is gepotdekseld te plaatsen. Verschillende afmetingen en oriëntaties zijn mogelijk en het systeem kan met dummy-panelen compleet worden gemaakt. De keuze voor het type dakraam en de bijpassende raamdecoratie en zonwering is naar eigen behoefte.


Kijk hier voor alle combinatiemogelijkheden, productinformatie en DWG tekeningen. 
 

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie