Maak het mogelijk met Unidek SolarPower

Unidek SolarPower heeft het meeste weg van een indaksysteem, maar gaat verder dan dat.

 

Sinds 1 januari 2015 gelden er strengere eisen op het gebied van energiezuinig bouwen. Een belangrijke wijziging in het Bouwbesluit was de aanscherping van de EPC naar 0,4 voor woningen en woon-gebouwen. In 2021 zullen de BENG-eisen van toepassing zijn. Een goede basis voor het behalen van de EPC en BENG-eisen is een juiste oriëntatie van het gebouw. Bouwkundige maatregelen zorgen voor een energiezuinige woning.

 

Dakisolatie loont

Het thermisch isoleren van een gebouwschil is een eenmalige investering die, zolang de woning er staat, rendement oplevert. Dakisolatie levert een belangrijke bijdrage aan energiebesparing. Ongeveer 30% van de warmte gaat verloren via het dak. Door de combinatie van een goede dakisolatie met een uitstekende luchtdichtheid en het verminderen van koudebruggen wordt een betere EPC- en BENG-score gerealiseerd.

 

Duurzame energie

Na energiebesparing is het opwekken van duurzame energie de volgende stap volgens de Trias Energetica strategie. Een goede en veel gebruikte mogelijkheid hiervoor is het inzetten van PV-panelen. Unidek SolarPower combineert de energiebesparende eigenschappen van het Unidek Aero dakelement met een geïntegreerd PV-systeem.

 

Unidek SolarPower

Unidek SolarPower heeft het meeste weg van een indaksysteem, maar gaat verder dan dat. Een traditioneel indaksysteem wordt doorgaans op de bouwplaats tussen de dakpannen aangebracht. Unidek SolarPower wordt als compleet prefab dakelement naar de bouwplaats getransporteerd en daar verwerkt. Doordat dit unieke systeem alle onderdelen van een indak- of opdaksysteem combineert tot één product leidt dit tot een verbetering in verwerkingssnelheid en vermindering van het aantal arbeidsgangen op de bouwplaats. Indien er dakramen tussen de PV-panelen worden geplaatst of wanneer er dummy panelen worden gebruikt bij de hoek- en kilkepers, wordt er gekozen voor na-montage. In dat geval worden eerst de dakelementen geleverd en bevestigd, waarna de PV-panelen op een later moment gemonteerd worden.

 

Unidek SolarPower kan op het hellende dak worden toegepast met een vrije keuze in afwerking zoals dakpannen, riet, dummy panelen of zetwerk. Het dakelement is getest op waterdichtheid, windweerstand en vliegvuur en voldoet aan alle bouwkundige aspecten. Unidek SolarPower is merkonafhankelijk wat betreft de keuze van PV-panelen.

 

Meer informatie is te vinden op de website van Kingspan Unidek.