Methermo®XL verticaal schuivende ramen voor grootste transformatieproject in Nederland

Metaglas in Tiel gaat 2024 stuks ramen leveren voor de nieuwe huurappartementen in de voormalige kantoorgebouwen Europoint III en II in Rotterdam.

Deze transformatie behoort tot één van de grootste transformatieprojecten tot nu toe in Nederland. Transformatiespecialist City Pads selecteerde Metaglas als toeleverancier voor het project vanwege de expertise en ervaring op het gebied van verticaal schuivende ramen voor transformatieprojecten.


Aluminium raamsysteem

Europoint III en II zijn de middelste en linker toren, gezien vanaf Marconiplein, van de drie bekende Marconitorens in Rotterdam. De voormalige kantoorpanden worden getransformeerd naar 840 full service huurwoningen voor het middensegment. Om de 36.000m2 en 100 meter hoge torens te transformeren naar woningen worden de huidige ramen vervangen door MethermoXL verticaal schuivende ramen. Het slanke aluminium raamsysteem bestaat uit twee glaspanelen, waarvan het bovenste deel naar beneden schuift. Zo ontstaat in een open stand een glazen balustrade. Diederendirrix architecten past deze techniek toe om de woonruimtes gemakkelijk te kunnen omzetten naar een ruimtelijke buitenruimte zonder veel aanpassingen op de gevel. 


Rotterdam loopt voorop met het transformeren van kantoorgebouwen. Sinds 2014 is al ruim 400.000 m2 overbodige kantoorruimte getransformeerd tot ruim 2.000 woningen, waaronder de Admiraliteit waar ook de verticale schuiframen van Metaglas zijn toegepast. In 2017 staat nog eens 70.000 m2 kantoorruimte op de Rotterdamse transformatielijst zoals Europoint. De transformatie van Europoint zal medio november 2017 starten en zal eind 2018 worden afgerond.


Methermo®XL verticaal schuivende ramen

Het  verticaal schuivende raam uit de Methemo®XL- lijn biedt maximale beleving voor ontwerpers én bewoners. Het raam wordt elektrisch bediend, hierdoor zijn zeer grote afmetingen tot wel 3500 millimeter breed mogelijk. Door de slanke aluminium profielen biedt dit systeem ongekend veel transparantie voor grote gevelopeningen. Het verticaal schuivend raam is een unieke oplossing voor gevels van zowel nieuwbouw-, renovatie- en transformatieprojecten. Per project worden de schuiframen op maat gemaakt, zodat de ontwerpmogelijkheden vrijwel eindeloos zijn.
 

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie