Isolatie van gerecycled glasmateriaal van FOAMGLAS blijft leverbaar

Producenten en afnemers van PUR- en PIR-isolatie hebben momenteel te kampen met extreme prijsstijgingen en sterk oplopende leveringstermijnen.

Wellicht hét moment om van de nood een deugd te maken en een duurzame kwaliteitsslag te maken! FOAMGLAS® is en blijft vlot leverbaar.


In minder dan 6 maanden zijn de prijzen van PUR-en PIR-isolatie gestegen met gemiddeld 25%, en daar komt de eerstvolgende maanden nog eens ca. 25% bij. Leveringstermijnen lopen op tot 6 weken en (veel) langer. Oorzaken hiervan zijn diverse ongelukken bij fabrieken van de belangrijkste grondstof van PUR en PIR en vertragingen bij de bouw van nieuwe grondstoffabrieken. In België liggen sommige bouwplaatsen bij gebrek aan deze isolatieproducten nu al stil. Reden te meer om over te schakelen op FOAMGLAS®.


FOAMGLAS®-isolatie rolt normaal van de band

FOAMGLAS® bestaat uit minstens 60% gerecycleerd glasmateriaal (vooral autoruiten), aangevuld met minerale stoffen zoals zand, dolomiet en ijzeroxide. Deze grondstoffen zijn vrijwel onbeperkt beschikbaar. Het gevolg: geen schaarste, en ook geen leveringsproblemen. Ook staan de prijzen niet onder druk, sterker nog: met de nieuwe T3+ is de lambdawaarde (0,036 W/m·K) van FOAMGLAS® met 12,5% verbeterd ten opzichte van zijn voorganger T4+. De kubieke meterprijs gelijk is gebleven. Dit betekent bij gelijkblijvende Rc-waarde minder benodigde isolatiedikte en daarnaast een kostenbesparing tot12%.


Kortom: de hoogste tijd voor FOAMGLAS®, binnen 3 werkdagen leverbaar

FOAMGLAS®-isolatie bestaat uit gerecycled glas. De gesloten structuur van de glascellen staat garant voor bijzondere eigenschappen. Zo is FOAMGLAS® water- en waterdampdicht en behoudt het zijn isolerend vermogen decennialang. De keuze van isolatiemateriaal speelt een belangrijke rol bij de brandveiligheid van een gebouw. Omdat FOAMGLAS® gemaakt wordt van puur glas is het onbrandbaar (REI 120 minuten op staal). Bij contact met vuur is er daarom geen sprake van rookontwikkeling, giftige gassen, druppelvorming of vlamoverslag. FOAMGLAS® is verder uiterst drukvast (zónder dat het materiaal indrukt), zuurbestendig, maatvast, bestand tegen ongedierte en volledig recyclebaar.


FOAMGLAS® (afschot)platen, stroken en glasschuimgranulaat worden verwerkt in isolatieoplossingen voor de complete gebouwschil: van fundering tot en met het dak, in nieuwbouw en renovatie. Uw keuze voor FOAMGLAS® betekent meer dan een keuze voor een isolatiemateriaal alleen. De bijzondere eigenschappen en veilige oplossingen bieden zekerheid op lange termijn en verlagen de totale exploitatiekosten. Bovendien benadrukt u met het gunstige ecologische profiel van FOAMGLAS® het duurzame oogmerk van uw project.

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie