Heating Group introduceert compacte elektrische ribbenbuiskachel en convectorkachel

Sinds jaar en dag is Heating Group International bezig met de ontwikkeling, het ontwerp en de toepassing van (industriële) elektrische verwarmingssystemen.

Hierbij is de focus gelegd op het zelf produceren en doorontwikkelen van eigen productranges. Dit heeft de afgelopen tijd geresulteerd  in de introductie van twee nieuwe producten, namelijk: de elektrische ribbenbuiskachel en de convectorkachel.

 

Elektrische ribbenbuiskachel type CB

Elektrische ribbenbuiskachels worden al vanaf de oprichting van Heating Group International zelf geproduceerd. De ribbenbuiskachel type CB is een herziene versie met technische en financiële voordelen. Zo is de kachel één geheel zonder losse onderdelen, dit maakt de kachel een stuk steviger. Daarnaast is hij door de toepassing van twee verwarmingselementen in plaats van één een stuk compacter dan voorheen en dan het gemiddelde in de markt. Dit maakt de kachel makkelijk te installeren in kleine ruimtes. Ook het draaibare aansluithuis, waarmee de installateur zelf bepaald waar de voedingskabel binnenkomt, maakt de installatie een stuk eenvoudiger. Naast de vele technische voordelen zijn er financieel ook stappen gemaakt. Zo is de kostprijs 20% lager ten opzichte van de eerdere versie, wat uiteraard is doorberekend in de verkoopprijs.


Elektrische convectorkachel type HC

De Heating Group International elektrische convectorkachel  type HC is een robuuste industriële ruimte verwarmer met een volledige geïntegreerde RVS omkasting. De HC heater wordt ingezet als alternatief voor de HGI ribbenbuiskachel type CB. De convectorkachel wordt ingezet in ruimtes met meer personenverkeer dan werkplaatsen en opslagloodsen, waardoor het noodzakelijk is om een extra beveiliging rondom het verwarmingselement te hebben.


Meer informatie

Heating Group International is volop bezig met de ontwikkeling van (nieuwe) producten. Verwacht wordt de komende periode meerdere producten te introduceren. Wilt u hiervan op de hoogte blijven houd dan de website van Heating Group in de gaten of stuur een mail naar: HGI@heatinggroup.eu.  
 

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie