Nieuw duurzaam geluiddempend rooster levert flinke besparingen op

Alara-Lukagro heeft een nieuw geluiddempend rooster ontwikkeld waarbij de luchtspleet aangepast kan worden.

Hierdoor is, ten opzichte van standaard roosters, een lager drukverlies te realiseren bij hogere geluiddemping met kleinere roosters. Deze ontwikkeling zorgt voor een lager energieverbruik van machines en installaties, biedt zekerheid van het behalen van de geluidseisen en levert kostenbesparing op wanneer men met een kleiner rooster af kan. Kortom, een duurzaam alternatief op de standaard roosters.


Uitgebreid getest

Alara-Lukagro werkt al geruime tijd met 4 typen standaard geluiddempende roosters. Deze zijn onafhankelijk getest en gecertificeerd conform geldende ISO normen bij Peutz. Op basis van deze roosters zijn uitgebreide tests uitgevoerd. Hieruit is het nieuwe rooster type ontwikkeld.


Lager drukverlies bij hogere geluiddemping

Uit de testen blijkt dat de geluiddemping (Rw waarde) van de roosters met aanpasbare luchtspleet zo’n 4 tot 5 dB verbetert ten opzichte van standaard roosters. Qua drukverlies zijn besparingen tot wel 70% te realiseren. Dit betekend; een besparing qua energieverbruik voor de machines en installaties waarvoor de roosters geplaatst worden. Een duurzame keuze voor projecten.


Meer informatie

Neem contact op met Alara-Lukagro voor meer informatie. Bekijk ook deze video over het nieuwe duurzame geluiddempende rooster:

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie