Zomeractie TONZON: Maak uw vloer nu al winterklaar met vloerisolatiesysteem

In samenwerking met het HIER Klimaatbureau organiseert TONZON een zomeractie met een cashback van € 100,- voor particuliere huiseigenaren

In samenwerking met het HIER Klimaatbureau organiseert TONZON een zomeractie met een cashback van € 100,- voor particuliere huiseigenaren die tussen 25 juni en 31 augustus 2017 opdracht geven voor het laten aanbrengen van het TONZON Vloerisolatiesysteem met Thermoskussens. Deze actie is bedoeld om een betere spreiding te krijgen. De ervaring leert dat de meeste mensen pas weer aan isolatiemaatregelen denken wanneer na de zomer de kachel voor het eerst weer eens aan moet. Door nu mee te doen met deze actie heeft men een financieel voordeeltje en is de woning op tijd weer winterklaar. 


Vloerisolatiesysteem

TONZON maakt bij haar vloerisolatiesysteem gebruik van het Thermoskussen, een eigen uitvinding uit 1980. Deze isolatie werkt op een andere manier dan isolatiematerialen die zijn gebaseerd op een lage Lambda-waarde zoals wol, EPS of purschuim.De lucht die in de Thermoskussens wordt opgesloten, stratificeert zich. Er ontstaat een thermische gelaagdheid waarbij de lucht bovenin de temperatuur van de onderkant van de vloer krijgt en naar onder toe langzaam kouder wordt. De zes actieve oppervlakken waaruit het Thermoskussen is opgebouwd reduceren de warmtestraling van de onderzijde van de vloer tot vrijwel nul. Hierdoor wordt de vloer nog warmer dan de lucht boven de vloer, iets wat deskundigen aanvankelijk voor een raadsel stelde. Daarom is een animatie gemaakt die laat zien hoe dit kan.


EPS en andere isolatiematerialen remmen de warmtestroom wel, maar stralen de warmte die wordt doorgelaten aan de onderzijde gewoon uit. Bij vloeren met vloerverwarming zorgt dit permanente warmtelek ervoor dat het systeem zo traag is dat de installateur adviseert om geen of nauwelijks nachtverlaging toe te passen. Het TONZON systeem heeft daarom zelfs bij de meeste vers opgeleverde woningen nog een merkbaar effect. 


Meer informatie

Meer informatie over de zomeractie van TONZON is hier te vinden.

« Nieuws overzicht