Een ventilatiesysteem met maximaal comfort en minimaal energieverbruik?

DucoBox Focus biedt alles-in-één-oplossing voor optimaal eindresultaat!

Luchtdicht (ver)bouwen: het is inmiddels een ware hype geworden. Logisch, want voor de bewoner brengt het een aanzienlijk energievoordeel met zich mee.Een gezond initiatief is het echter niet, zeker als er onvoldoende aandacht besteed wordt aan ventilatie. Doorgedreven isolatie is dan ook meteen verbonden aan goede ventilatie om gezondheidsproblemen, vochtophoping en andere klachten te vermijden. Met de DucoBox Focus biedt Duco een alles-in-één-oplossing als garantie voor een gezond, comfortabel én energiezuinig binnenklimaat.


In oudere woningen vindt vervuilde en vochtige lucht gemakkelijk de weg naar buiten via kieren en spleten. Door nu beter te isoleren en luchtdicht te bouwen, kan de schadelijke binnenlucht de woning niet meer verlaten, en krijgt de bewoner vaak af te rekenen met gezondheidsproblemen en vochtophoping. Met de DucoBox Focus beschikt u over een compacte, duurzame en uiterst energiezuinige unit die de vervuilde en/of vochtige lucht mechanisch afvoert in de ‘natte’ leefruimtes zoals badkamer, keuken en wasplaats.


Regelkleppensysteem als garantie voor een perfect binnenklimaat

De DucoBox Focus vormt de Rolls-Royce onder de ventilatieboxen. Een intelligent regelkleppensysteem op basis van CO2- en vochtmetingen zorgt immers voor een zonale luchtafvoer, waar en wanneer nodig, én in de juiste hoeveelheid. Dit vertaalt zich dan ook in een optimale energiebesparing. Meer nog! Door de toepassing van de DucoBox Focus claimt u met Duco’s Vraaggestuurde Natuurlijke Ventilatiesystemen de hoogste EPC-winst. Elke regelklep kan bovendien zeer snel en eenvoudig in de DucoBox Focus geïntegreerd worden. Dat betekent dus dat er van buitenaf niets meer zichtbaar is zodra de kleppen geïnstalleerd zijn en de afzuigventilator volledig afgesloten is.


DucoBox Focus centraal in Active House

Het zijn kwaliteiten die Duco reeds heeft bewezen tijdens tal van projecten. Één van die projecten is het Active House in Schiedam: Een signatuurproject van KAW architecten en Duco dat op vlak van milieu, duurzaam materiaalgebruik en luchtkwaliteit als de ‘woning van de toekomst’ kan worden beschouwd. Onbetwiste eyecatcher van deze energieneutrale privéwoning is het toegepaste ventilatiesysteem - met de DucoBox Focus als kloppend hart - dat elke installateur zowel op functioneel als esthetisch gebied weet te bekoren.
 

« Nieuws overzicht