LG introduceert nieuw MULTI V 5 warmtepompsysteem met bewezen topspecificaties

Het unieke Dual Sensing Control en de verbeterde compressortechnologie zorgen voor nog betere prestaties en optimaal comfort

LG Electronics (LG) presenteert het nieuwe MULTI V 5 warmtepompsysteem. De MULTI V 5 is uitgerust met het innovatieve Dual Sensing Control die zowel de temperatuur als de luchtvochtigheid meet wat zorgt voor nog betere energieprestaties en meer comfort. De prestaties zijn bevestigd door Eurovent en daarmee is deze warmtepomp zeer goed in te zetten voor BENG (Bijna Energieneutrale Gebouwen) projecten en projecten waar men streeft naar een hoog BREEAM-label.  


Dual Sensing Control

Uniek aan LG’s MULTI V 5 is de Dual Sensing Control die het warmtepompsysteem helpt om het comfort tot in detail te evalueren. Bij een warmtepompsysteem is niet alleen de buitentemperatuur van belang, ook de luchtvochtigheid heeft veel invloed op de prestaties. De LG MULTI V 5 is het enige warmtepompsysteem dat zowel de temperatuur als de luchtvochtigheid meet. Deze gegevens worden vervolgens gebruikt voor een efficiëntere vermogensberekening en een beter inzicht in de voelbare en latente warmtelast. Hiermee wordt een overmatige koellast voorkomen, wat op termijn weer zorgt voor een aangename en comfortabele omgeving en een verlaagd energieverbruik.


Grote capaciteit buiten-unit

Met een innovatieve biomimetische ventilator, een vierzijdige warmtewisselaar en de verbeterde prestaties van de compressor zijn de efficiëntie en de capaciteit van de LG MULTI V 5 verder verbeterd. Dit maakt het mogelijk om een enkele buiten-unit met een vermogen van 26 pk te ontwerpen. 


Ocean Black fin

De LG MULTI V 5 is voorzien een tweezijdige, dubbele laag coating die bescherming biedt tegen slijtage door zand, zout en andere elementen waar gebouwen aan blootgesteld worden als gevolg van zeewind en industriële vervuiling. De coating beschermt het apparaat tegen corrosieve omgevingsfactoren en de hydrofiele folie voorkomt dat water zich hecht op de lamel van de warmtewisselaar. Door de verbeterde duurzaamheid wordt de levensduur van het product verlengd, waardoor zowel de gebruiks- als onderhoudskosten omlaaggaan.


Continu verwarmen 

Het optimaliseren van de verwarmingsmodus wordt gerealiseerd door verschillende factoren, zoals gescheiden ontdooiing, smart olie retour, vapor injectie en dual sensing. De Multi V 5 beschikt over het smart olie retour systeem die het olieniveau in de compressor realtime controleert. Door het smart olie retoursysteem wordt de olie retourcyclus alleen uitgevoerd wanneer dit echt nodig is. Dit resulteert in meer comfort voor de eindgebruiker en minder energieverlies


Eurovent bevestigt topspecificaties:

Eurovent is de onafhankelijke Europese belangenorganisatie voor de HVAC-branche. De organisatie streeft eerlijke concurrentie binnen de klimaatbranche na en heeft daartoe een certificeringsprogramma ontwikkeld. De Eurovent-certificering op VRF-systemen maakt het voor adviseurs en installateurs gemakkelijker en transparanter om de energieprestaties van de verschillende systemen te vergelijken. Na uitgebreide tests door onafhankelijke laboratoria zijn de specificaties van de Multi V 5 nu ook officieel bevestigd door Eurovent. Hieruit blijkt wederom dat de prestaties van het LG Multi V 5 warmtepompsysteem tot de top van de markt behoren.


De LG MULTI V 5 is vanaf nu leverbaar. 

« Nieuws overzicht