Steeds meer mensen investeren in energiebesparing en hun eigen stroomvoorziening. Met de energietransitie in zicht, is het voor huiseigenaren een goed moment om zelfvoorzienend te worden.

Maar wat voor soort zonnepaneel past het beste bij je huis en persoonlijke wensen? LG Electronics laat zien wat de keuzemogelijkheden zijn.


Betrouwbare PV-modules voor prijsbewuste gebruikers

Niet iedereen heeft de mogelijkheid om veel geld te investeren. In dit geval zijn de standaard modules ideaal. Gerenommeerde fabrikanten leveren modules die relatief goedkoop zijn en nog steeds voldoen aan de hoge normen met betrekking tot kwaliteit en support. De prestaties van de modules uit de lagere prijsklasse zijn lager dan de high-performance modules. Dit betekent dat er meer zonnepanelen nodig zijn om genoeg energie op te wekken en dus ook een dak met voldoende ruimte. De vuistregel is: voor een gezin van vier personen is een zonne-installatie nodig met een output van minimaal vier kilowatt piek (kWp). Het is daarnaast verstandig om bij de keuze voor een zonnepaneel rekening te houden met lokale ondersteuning. De juiste garantievoorwaarden is namelijk een belangrijk aandachtspunt binnen de aankoopbeslissing. In de categorie instapmodellen is de LG MonoX Plus een van de topmodules, met een output tot 300 Watt piek (Wp).


Een sterke middenklasse

De middenklasse zonnepanelen zijn efficiënt en hebben een mooi design. Voor modules van de middenklasse staat een uitgebalanceerde combinatie van design en prestatie voor de meeste gebruikers centraal. Een voorbeeld hiervan is de LG NeON 2 met een output tot 335 Wp. Met dank aan een maximale belastbaarheid van 6.000 Pascal (pa) respectievelijk 5.400 Pa aan de voor- en achterzijde, is het model moeiteloos bestand tegen stormachtige winteravonden. Voor gebruikers die hoge eisen stellen aan het design van de zonnepanelen is de Black-neon 2 met een output tot 320 Wp geschikt. Door zijn volledig zwarte design geeft het een moderne uitstraling aan het dak.


High-performance technologie beschermt kwetsbare gebouwen

Een maximale output en een esthetisch design zijn de belangrijkste eigenschappen bij de topmodellen. Het high-performance model LG NeON R is voorzien van een voorzijde zonder elektroden, waardoor het licht maximaal benut wordt en er een vermogensafgifte tot 365 Wp met een rendement van 20,8% kan ontstaan. Door het hoge prestatieniveau, is het model geschikt voor kleinere ruimtes en liefhebbers van design. Het verbeterde temperatuurcoëfficiënt zorgt dat de zonnepanelen beter presteren op zonnige dagen. Daarnaast biedt de LG NeON R een product- en prestatiegarantie van 25 jaar. De opbrengst, het design en de betrouwbaarheid van de LG NeON R zorgen ervoor dat het zonnepaneel ook op de lange termijn voldoet aan de hoge verwachtingen. 


Alles op één factuur: zonne-energie voor de avond

2017 is het jaar van de energieopslag. Terwijl de prijzen dalen, stijgen zowel de capaciteit als de betrouwbaarheid van accu’s naar een nieuw niveau. Energieopslag zorgt dat geproduceerde stroom behouden kan worden en bijvoorbeeld ’s avonds wordt gebruikt, als de zon niet meer schijnt. Investeerders in zonne-energie kunnen een systeem met een efficiënte high-voltage batterij (meer dan 200 volt) overwegen. Op deze manier kunnen ze hun eigen zelfredzaamheid vergroten en steeds onafhankelijker worden in de basisvoorzieningen.


“Voor gezinnen en huishoudens met meerdere personen bieden zonnepanelen de kans om de energiekosten te verlagen en het milieu te beschermen”, zegt Michael Harre, Vice President van de EU Solar Business Group bij LG Electronics. “Wij bieden de gebruiker vooral onze high-performance zonnepanelen aan, omdat ze op lange termijn een hoge mate aan investeringszekerheid geven. Met de geavanceerde panelen neemt de gebruiker het heft in eigen hand in tijden van duurzame bewustwording.”