Voor elke situatie de juiste dorpel

Holonite, producent en distributeur van gevel- en afbouwelementen vervaardigd uit composietsteen, richt zich naast de bouw ook op de kozijnindustrie met kwalitatief hoogwaardige dorpelsystemen die naadloos aansluiten op houten en kunststof kozijnen.

Naast de bekende Premax®  + en ++ dorpels is het assortiment nu ook uitgebreid met een nieuwe dorpelserie onder de naam Trimax van vezelversterkt composiet. Zo is er voor elke situatie de juiste dorpel.


Premax® dorpels

Premax® dorpels behoren tot een prefab dorpelsysteem monteerbaar onder houten kozijnen in de timmerindustrie. De dorpels worden standaard en op specificatie bewerkt en geleverd met afdichtmanchetten en bevestigingsschroeven voorzien van bijbehorende kozijnpluggen. 


Premax®+ dorpels

De afgelopen jaren heeft Holonite een aantal flinke stappen gemaakt op het gebied van duurzaam ondernemen. Zo zijn alle Premax® producten Cradle to Cradle gecertificeerd. En zijn er in het kader van duurzame productontwikkeling een aantal weloverwogen keuzes gemaakt. Dit heeft o.a. geresulteerd in Premax®+ dorpels die zijn opgebouwd uit een vernieuwd mengsel. Dankzij dit nieuwe mengsel beschikken Premax®+ dorpels over isolerende eigenschappen en zijn ze vergeleken met de standaard Premax® laagreliëfdorpels, veel lichter. Het uiteindelijke resultaat komt neer op 40% gewichtsbesparing per dorpel.


Premax®++ dorpels

Premax®++ dorpels zijn ook opgebouwd uit het vernieuwde mengsel en beschikken over een nog gunstigere isolatiewaarde dankzij het hoogwaardig isolatiemateriaal waarmee de ++ dorpels zijn gevuld. Deze combinatie van materialen zorgt voor een extreem goede isolerende dorpel die extra licht is. Met een gewichtsbesparing van maar liefst 60% per dorpel zijn ++ dorpels uitermate geschikt voor hoog isolerende toepassingen en passiefhuis-toepassingen. Het toepassen van ++ dorpels draagt bij aan EPC-verlaging.


Trimax dorpels

Als uitbreiding op ons bestaande assortiment composietstenen dorpels zijn er nu ook Trimax dorpels.
Trimax dorpels zijn vervaardigd uit vezelversterkt composiet en zijn ontworpen met een uniek 3-kamerprofiel uitgevoerd in een strak design. Naast een sterke dorpel draagt het 3-kamerprofiel ook bij aan een dorpel met uitstekende isolerende eigenschappen. De met stilstaande lucht gevulde kamers vormen een goede isolator en maken de dorpels tegelijkertijd extreem licht. 


Trimax dorpels zijn voorzien van Holonite neuten en worden bevestigd met het beproefde Holonite bevestigingssysteem (pluggen, schroeven en manchetten). Een bijkomend voordeel is dat Trimax dorpels één op één uitwisselbaar zijn met Premax®  dorpels. De verwerker die al met Premax® dorpels werkt, past met hetzelfde gemak Trimax dorpels toe omdat detailleringen en maatvoeringen identiek zijn aan die van Premax®  dorpels.
 

« Nieuws overzicht