Architect nieuwbouw Trompenberg kiest voor MethermoXL aluminium schuifraam van Metaglas

Uniek uitzicht voor Hilversumse villa op groenrijke omgeving

In de oudere wijk Trompenberg in Hilversum staat een uniek ontwerp van Bureau MT. De bestaande woning heeft plaats gemaakt voor een nieuwe, moderne villa: villa Trompenberg. Contrast en het binnen-buitengevoel staan bij deze villa centraal. Om dit te realiseren koos Bureau MT onder andere voor het Methermo®XL aluminium schuifraam van Metaglas.


Daglicht

De bewoners van de villa willen optimaal profiteren van het daglicht en het uitzicht op de tuin. Daarom paste de architect aan de achterzijde van de villa een Methermo®XL open hoek schuifpui toe. Deze kan volledig worden opengezet. Door de minimale profilering is er een maximaal contact tussen binnen en buiten, vooral in de eetkamer komt het systeem goed tot zijn recht. Het schuifraam is geheel drempelloos, waardoor de vloer doorloopt in het terras; de bewoners hebben een fantastische uitzicht op de groene omgeving van de tuin. 


Duurzaam

In het ontwerp is veel aandacht besteed aan energiezuinig bouwen en duurzaamheid. De villa is uitgerust met hoge isolatiewaarden, een zonneboiler en pv panelen. Bij de Methermo®XL schuiframen en deuren is daarom gekozen voor drievoudig isolerende beglazing, ook wel bekend als Triple glas. Het warmteverlies via ramen en/of deuren wordt hiervoor beperkt en wooncomfort verhoogt. 


Architectuurprijs

Als kers op de taart heeft Villa Trompenberg onlangs de publieksprijs van de Hilversumse architectuurprijs gewonnen. Deze architectuurprijs wordt eens in de twee jaar uitgereikt aan de beste gebouwen in Hilversum die in de afgelopen twee jaar zijn opgeleverd. Uit de stemresultaten kwam het ontwerp van Bureau MT naar voren als winnaar met 36,7% van de stemmers.

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie