Buitendek Haarlem College weer veilig dankzij Triflex

Tussen de Schipholweg en de Broekweg in Haarlem ligt het in 2010 gerealiseerde Haarlem College. Deze VMBO school is onderdeel van de Dunamare Onderwijsgroep en telt zo’n 1000 leerlingen

Eén van de opvallende elementen van het Haarlem College is de buitenruimte, van 3500m2, die voor een deel gerealiseerd is op het dak van de parkeervoorziening en het dak van het sportcentrum. Deze buitenruimte is afgewerkt met houten vloervlonders; een mooi gezicht maar deze werden bij bepaalde weersomstandigheden spiegelglad, waardoor onveilige situaties konden ontstaan. 


Het buitendek was toe aan een nieuwe antislip laag. Na overleg is gekozen om het Triflex WAS systeem, speciaal geschikt voor houten ondergronden, te gebruiken voor het terugbrengen van de veiligheid op het hele buitendek. Wel moest rustige uitstraling behouden blijven. 


Werkwijze

Door applicateur Multi Protect Nederland is de ondergrond eerst gereinigd. Over de kale vlonders is vervolgens een primer aangebracht. Daarna is het dek voorzien van de Triflex ProFloor, waarmee het klaar was om me teen speciaal gemende lichte kleur ingezand te worden. De opwaartse schuine delen en trappen zijn voor de veiligheid gemarkeerd met de opvallende signaalkleur geel. Om het geheel af te werken, optimaal anti-slip te maken en een nog langere levensduur te geven, is als laatste stap een transparante en beschermende coating aangebracht. 


Resultaat

Het resultaat is zoals verwacht en gepland, prachtig. De leerlingen en medewerkers van het Haarlem College kunnen weer veilig en zonder risico’s tijdens hun pauzes het dek op en hoeven niet meer bang te zijn voor valpartijen! 


Informatie

De producten van Triflex bieden vele mogelijkheden. Heeft u vragen of wenst u meer informatie? Neem dan uiteraard gerust contact met op via telefoonnummer:+31 (0)38 460 20 50 bezoek de website of stuur een mail naar: info@triflex.nl.
 

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie