P+E Project-Line deurbeslag gemaakt uit massief gegoten roestvast staal

Esthetisch fraai en functioneel deurbeslag voor de utiliteits- en luxe woningbouw

Met zijn nieuwe Project-Line serie komt Post en Eger tegemoet aan de groeiende behoefte van eindgebruikers aan veiligheid, duurzaamheid en esthetiek. Enkele modellen uit de collectie zijn in nauwe samenwerking met bekende Nederlandse vormgevers en architecten ontworpen. Alle deurbeslag is vervaardigd uit massief gegoten roestvast staal. Het assortiment is veelzijdig en tijdloos. De vormgeving strak minimalistisch of rond en klassiek van vorm. De lijn biedt de utiliteits- en luxe woningbouw daarmee een ruime, stijlvolle en duurzame keuze.


Bekende ontwerpers

Er zijn design deurkrukken van de ontwerpers Erick van Egeraat en Hans van Heeswijk. De laatste zegt over zijn ontwerp ‘Wave’: “Een deurkruk is het eerste onderdeel dat je letterlijk in je hand houdt als je een gebouw of vertrek binnenstapt. Dus is goed ontworpen hang- en sluitwerk en vooral een goede deurkruk belangrijk voor een gebouw. Het zegt direct iets over het ontwerp, de ambitie, de gevoeligheid, de afwerking en de kwaliteit van het geheel. Een ingetogen, vloeiende vorm en de tactiliteit van de kruk kunnen je daarbij het gevoel geven dat je welkom bent.”


Keuze uit vele modellen

De collectie biedt een ruime keuze aan modellen en uitvoeringen. Het zogenaamde D-model is vanwege haar vorm en extreem lange levensduur uitermate geschikt voor de zorgsector. De afgeronde vorm voorkomt dat artsen en verpleegkundigen met hun jassen achter de deurklink blijven haken. Bovendien is het mogelijk het deurbeslag te voorzien van een antibacteriële coating op waterbasis.
Het moderne hoekmodel deurkruk komt uitstekend tot zijn recht in een industriële omgeving. De strakke vorm en afbuigende hoek geven de deurkruk een stoer karakter.
Wanneer de ruimte tussen de wand of muur en de deurkruk beperkt is kan een verkropte deurkruk uitkomst bieden. Dit model voorkomt klemmen van handen of vingers.


Model Sabel is geïnspireerd op ontwerpen van architecten in de jaren 1920 tot 1950. Dit tijdloze model wordt vaak gekozen voor karakteristieke projecten. Vrijwel alle modellen zijn leverbaar in verschillende kleuren (pertaan) coating die functionaliteit en esthetiek combineert. Daarnaast bestaat de mogelijkheid om de klinken in hoogglans, zijde-/matglans of geborstelde uitvoering te bestellen. Naast de ruime keuze aan deurkrukken biedt P+E ook een serie passende rozetten. Het Project-Line roestvast staal deurbeslag is getest conform NEN EN 1906 gebruiksklasse 4.


Kruklager technieken

De Project-Line maakt onderscheid tussen twee kruklager technieken: de Zwinger en de PEOspring. De Post en Eger Zwinger modellen zijn voorzien van een geklonken kruklager bestaande uit een rvs bus met slijtvast kunststoflager voor spelingvrije montage. De PEOspring geveerd vastdraaibare constructie draagt bij aan het horizontaal blijven staan van de deurkruk en ontlast de veren in de insteeksloten. Deze kruklagertechniek draagt bij aan het duurzame en gebruiksvriendelijke karakter van de P+E Project-Line.
 

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie