Airtight - de nieuwe standaard voor een luchtdicht prefab casco

Door de steeds strengere eisen op het gebied van de energieprestaties van woningen is het van belang om ook bij prefab casco’s te zorgen voor 100% luchtdichte aansluitingen.

Luchtdicht bouwen begint bij goed ontworpen details. Voor een luchtdichte detaillering van prefab elementen biedt Plaka Nederland een verrassend eenvoudig en doeltreffend concept de Airtight.

Met de introductie van de Airtight is heel eenvoudig en snel een luchtdichte afdichting van de woningscheidende spouw te realiseren. Airtight bestaat uit een gevacumeerde strook minerale wol verpakt in een dampremmende PE-folie. De vacuüm sealing van de Airtight maakt dit product uniek in zijn toepassing. Na montage dient de Airtight ‘lek’ geprikt te worden, zodat de minerale wol gecontroleerd expandeert en zo de woningscheidende spouw tussen de kanaalplaatvloeren volledig opvult.


Luchtdichte afsluiting

Ander voordeel van de Airtight is de meervoudige werking. Naast een luchtdichte afsluiting werkt Airtight, door de akoestische ontkoppeling van de prefab betonelementen, contactgeluidisolerend. Tevens heeft Airtight een thermisch isolerende werking, zodat geen inwendige condensatie ontstaat in de ankerloze spouw.

Afhankelijk van de gekozen breedte is Airtight geschikt tot een luchtdichtheidsklasse 3 ‘passief bouwen’. Airtight is toepasbaar voor variabele spouwbreedten en is in nagenoeg elke gewenste afmeting en dikte leverbaar. Het materiaal is bestand tegen alle weersinvloeden en heeft na aanbrengen een hoge mechanische bestendigheid en raakt hierdoor niet beschadigd. De basis van minerale wol valt in de hoogste brandklasse (A1, volgens NEN-EN 13501-1).  De PE-folie is vlamdovend. 


Montage

De montage van Airtight is door zijn geringe gewicht en slanke gevacumeerde uitvoering heel eenvoudig en snel te realiseren. Airtight is de nieuwe luchtdichte standaard voor seriematige woningbouw. 

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie