Ruwbouw dakkapellen geplaatst in een handomdraai

De ruwbouw dakkapellen van UNILIN zijn speciaal ontwikkeld om snel en eenvoudig te plaatsen.

Ze zijn toepasbaar op rechte en getoogde daken, voor zowel nieuwbouw als renovatie. Ze worden volgens een standaardopbouw en -detaillering geproduceerd en onafgewerkt, als ruwbouw, geleverd. 


Losse componenten

De dakkapellen bestaan uit 3 losse componenten, 2 zijwangen en een dak. De zijwangen en het dak van de dakkapellen zijn opgebouwd uit een multiplex binnen- en buitenbeplating met daartussen PIR hardschuim isolatie, verkrijgbaar in verschillende Rc waarden. De kopse kanten van de zijwangen en het dak zijn van een randhout van 24 mm dikte voorzien. Met dit dak kan een overspanning van maar liefst 5 meter (van zijwand tot zijwang) gerealiseerd worden. Hiermee kunnen riante dakkapellen gecreĆ«erd worden zodat er een grotere leefruimte ontstaat. 


De drie losse componenten kunnen via de binnenzijde van het desbetreffende gebouw eenvoudig geplaatst worden en zijn dus snel en zonder hijskraan of steiger te monteren. Binnen 10 minuten zijn de 3 onderdelen gemonteerd tot een ruwbouw dakkapel.

In hartje Alphen a/d Rijn, direct aan de Oude Rijn is een nieuw appartementencomplex gebouwd door Bouwonderneming Stout BV. Het dak alsmede de 24 ruwbouw dakkapellen zijn verzorgd door UNILIN.


Ruwbouw dakkapel

Hoewel de ruwbouw dakkapel in eerste instantie ontwikkeld is, vanwege de handzame losse componenten, bestaat er natuurlijk de mogelijkheid om de montage op de grond te laten plaatsvinden. Bouwbedrijf van Lith uit Beverwijk koos ervoor om de dakkapellen zelf vooraf te prefabriceren. In nauw overleg met Unilin zijn de zijwangen en het dakelement uit geƫngineerd en deze in de werkplaats samengevoegd. Vervolgens zijn de dakkapellen voorzien van een gepoedercoate stalen gevelbekledingsplaat, dakbedekking en kunststof kozijnen.
Nadat de afwerking op dakkapellen was aangebracht zijn deze op transport gegaan naar de bouw. Het plaatsen van de geprefabriceerde dakkapellen was vervolgens eenvoudig en snel te realiseren. 


Meer informatie

Heeft u vragen over de ruwbouw dakkapellen of wilt u de mogelijkheden bespreken, dan kunt u contact opnemen met de specialisten van Unilin Insulation. Ook voor een offerte op maat kunt u contact opnemen. Wilt u een snelle kostenindicatie van de brutoprijs, gebruik dan de calculatietool
 

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie