Luchtdichte platdakramen met superieure isolatiewaarde van Luxlight

Isoleren is besparen. Isoleren is ook comfortabeler wonen. Én isoleren is beter voor het milieu.

Drie redenen om bij de (aan)bouw of renovatie van een woning bewust te kiezen voor producten met hoge isolatiewaarden. Wat betreft platdakramen en lichtstraten is die keuze snel gemaakt. Het innovatieve Illumy-platdakraam met geïntegreerde led-verlichting van Luxlight heeft op dit moment de beste isolatiewaarde in de markt (Ug-waarde: 0,6 W/m2K). 


Crystall HR+++ triple glazing

Het extreem goede isolerend vermogen van de Illumy is vooral te danken aan het glaspakket dat standaard in dit grootformaat platdakraam wordt toegepast: Crystall HR+++ triple glazing. Het geheim schuilt in dit driedubbele isolatieglas en het gebruik van zogenaamde warm edge afstandshouders met een randafdichting van siliconen. Dit zorgt voor een betere isolatie en geeft condensvorming geen kans. 


Hoge lichttransmissie en kleurenweergave

De Crystall HR+++ triple glazing heeft ook op andere gebieden uitmuntende eigenschappen. Zo laat deze glassoort het daglicht buitengewoon goed door. De transmissie bedraagt 75%, wat hoog is voor driedubbel glas. Bovendien zorgt het glas ervoor dat het binnenvallende daglicht natuurlijk en kleurecht is. De kleurenweergave is 97%. En ondanks de dikte, is het glas goed hanteerbaar en verplaatsbaar zonder gebruik van groot materieel.


Luchtdicht platdakraam

Het Illumy-platdakraam is aantoonbaar lucht- en tochtdicht. Het is een kwaliteit die niet zonder meer geldt voor andere daglichtoplossingen zoals lichtkoepels. Maar wel van groot belang is om een hoge isolatiewaarde te realiseren en een woning energieneutraal te kunnen maken. In het verlengde hiervan is er bij de Illumy gekozen voor een maximaal isolerende opstand van 15 cm dik. Dit om eventuele warmteverliezen in de aansluitranden tegen te gaan. 


Met name door de hoge totale isolatiewaarde is het Illumy-platdakraam moeiteloos toe te passen in alle bouwconcepten (o.a. energieneutraal, passiefhuis) die zijn gericht op duurzaamheid en energiebesparing. 


Kijk voor meer informatie op de website van Luxlight. 
 

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie