Glasdaken Brakel Atmos WK3/RC3 gecertificeerd

Keuringsbureau SKG-IKOB voerde – met succes - inbraakwerendheids-proeven volgens EN1627:2011 en NEN5096+A1:2005 uit op glazen daken van Brakel Atmos.

De testen werden uitgevoerd op twee constructies met de maximale ruitafmeting van 1200 x 2800 mm. Dit betekent dat de glasdaken én positief beproefd zijn op een statische belasting van 6 KN, én dat het ‘inbrekers‘ niet gelukt is om ‘in te breken‘.


Statische belastingstest

Doel van de uitgevoerde statische belastingstest van 6KN is aan te tonen dat de verbinding van het glas met de onderconstructie goed is. Een monster wordt hierbij op diverse punten beproefd op een statische belasting van 6KN. Deze test werd probleemloos gehaald.


Dynamische test

De dynamische test, onderdeel van de inbraakwerendheidsproeven, werd uitgevoerd met een zogenaamde wagenwiel. Twee rubberen wielen in een staalframe van 50 kilogram krijgen hierbij een valhoogte van 750 mm. Door het vrijlaten van het wagenwiel maakt deze een slingerbeweging en komt met een smak tot stilstand tegen de ruit. Alle ruiten bleven heel hetgeen een positieve uitslag betekende.


Voorbeproeving met gereedschap

Op een van de monsters werd een voorbeproeving gehouden. Met een gereedschap set werd bekeken wat de zwakke elementen van het systeem zijn. Op die manier wordt bepaald hoe de aanval op het andere monster het beste kan worden uitgevoerd.


Inbraakpoging mislukt, test geslaagd

Een ‘inbreker‘ krijgt vervolgens 20 minuten de tijd om in te breken. In deze 20 minuten heeft hij onder meer overleg met ‘collega‘s‘ over de aanvalstactiek; 5 minuten van deze tijd is daadwerkelijke aanvalstijd. Hij moet proberen een vierkante doos door de glasconstructie te duwen. Dit is de inbreker niet gelukt. Resultaat: een geslaagde test!


Glasdaken inbraakklasse WK/RC2 en WK/RC 3

Klanten kunnen voortaan bij Brakel Atmos terecht voor glasdaken tot en met een weerstandsklasse 3 (WK3) oftewel resistance class 3 (RC3). Iets wat steeds vaker gevraagd c.q. geëist wordt vanuit de markt.

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie