Brandwerende wereldprimeur

Bedrijfs-, koel- en vriesdeuren getest in een isolatiepanelenwand

Roma Products, de deuren divisie van Roma Nederland, lanceert een geheel nieuwe HighCare (HC) draaideuren serie die ook in brandwerende uitvoering is toe te passen (BW-HC). Daarvoor liet zij de koel- en vriesdraaideuren brandwerend testen zoals deze ook echt in de praktijk functioneren. De testopstelling bestond uit een isolatiebouwconstructie met sandwichpanelen én met een venster met brandwerend glas in het deurblad.


De fabrikant én installateur van isolerende deuren heeft hiermee een brandwerende wereldprimeur in doorgangstechniek voor geconditioneerde ruimten. Voorheen waren hier nog geen geteste oplossingen voor.


High Care

Door zijn robuust uiterlijk en door toepassing van geschikte foodsafe coatings en louter anorganische materialen is deze deur uitermate geschikt voor intensief gebruik in High Care foodproductie- en opslagruimten. De nieuwe draaideuren zijn dan ook naar verhoogde hygiënische richtlijnen ontworpen. Een vlak inliggende stompe deur, met in verstekken gelast en afgeschuinde zijden van het kozijn. De afgeronde vormen van onderdelen, blijven vrij van vuilresten en spoelwater.


Multifunctioneel inzetbaar

Het concept van deze draaideurenserie voorziet in de toepassing voor zowel bedrijfs-, koel- als vriestemperaturen. Door de specifieke opbouw, voldoen deze brandwerende draaideuren isolatietechnisch uitstekend onder alle temperaturen. Het bedieningsgemak met een klink blijft gelijk en in stijl gebracht met de complete isolatiebouw. 


Brandwerend

De bedrijfs-, koel- vriesdraaideuren voldoen aan de eis van 30, 60 of 90 minuten brandwerendheid op de criteria vlamdichtheid (E), thermische isolatie (I) en straling (W). Getest is een 1-vleugelige uitvoering met venster conform NEN EN 1364-1:2014 en in het kader van CE-markering.

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie