Vaillant kondigt aan dat de ecoTEC pure vanaf nu beschikbaar is in Nederland. De ecoTEC pure is een moderne hr-ketel voor consumenten die zowel waarde hechten aan kwaliteit als prijs.

De opvolger van de populaire ecoTEC classic is het meest compacte toestel van Vaillant met veiligheidssifon en (optioneel) geïntegreerd expansievat.


Efficiënt en betrouwbaar

De ecoTEC pure heeft energielabel A voor zowel tapwater als verwarming en is verkrijgbaar in een 18, 23 en 28 kW model met respectievelijk de tapwaterlabels CW 3, 4 en 5. Dankzij de stand-by functie kent de ecoTEC pure een zeer laag energieverlies van minder dan 2W. Voor tapwater heeft het toestel een op tijd programmeerbare warmestartfunctie die de wachttijd voor warmwater vermindert en verspilling van tapwater voorkomt.


De ecoTEC pure is zeer robuust. Het toestel is uitgerust met een rvs-warmtewisselaar en platenwisselaar die wereldwijd al zes miljoen keer zijn toegepast. De warmtewisselaar corrodeert niet inwendig als gevolg van condenswater. Ook heeft de ontsteek- en ionisatiepen een extreem lange levensduur. Het lekvrije hydroblok is bovendien van metaal en composiet gemaakt en is torsievrij verbonden met het metalen chassis. Deze is getest tot maar liefst 30 bar.


Gemakkelijk te installeren en onderhouden

De ecoTEC pure is een compact toestel met verticale aansluitingen en is eenvoudig te installeren. De essentiële installatiecomponenten, zoals het overstortventiel, de aftapkraan en de rookgasadapter zijn al geïntegreerd. Het toestel bevat bovendien praktische programma’s voor een eenvoudige ingebruikname. De ecoTEC pure is ook leverbaar met een geïntegreerd expansievat.
Nieuw is de veiligheidssifon, die voorkomt dat rookgassen via de sifon het toestel verlaten. Door het speciale sluitmechanisme is vulling overbodig. De display is buitengewoon gebruiksvriendelijk en eenvoudig; de gebruiker en installateur kunnen in één oogopslag de belangrijkste instellingen aflezen en instellen, ook in donkere ruimtes. Bovendien zijn alle componenten aan de voorzijde bereikbaar, waardoor het toestel zeer onderhoudsvriendelijk is.


Meer informatie

Bezoek voor uitgebreide specificaties van de Vaillant ecoTEC pure de website van Vaillant.