Minder materiaal, sneller bouwen en meer energie besparen

Een efficiënt all-in-one snelbouwsysteem voor lichtstraten in bedrijfshallen. Dat is het nieuwe JET Vario Therm. Dankzij de zelfdragende en volledig thermisch gescheiden lichtstraatopstand is er geen stalen onderconstructie nodig. Met als resultaat: besparen op materiaal, bouwtijd en energie. 


De extra stabiele opstand maakt extra ondersteuning door ravelingen overbodig. Hierdoor gaan de materiaalkosten en bouwtijd substantieel omlaag. Dankzij de uitgekiende vorm van het aansluitprofiel garandeert JET Vario Therm tot maar liefst 70% energiebesparing ten opzichte van een conventionele lichtstraat.  JET Vario Therm lichtstraten zijn duurzaam en doorvalveilig, brandveilig, vliegvuurbestendig, hagelwerend, geluidwerend en inbraakvertragend uit te voeren.


Zelfdragende opstand

Voor de zelfdragende opstand is een bijzonder composietprofiel toegepast, opgebouwd uit een meerwandig basisprofiel van hard PVC en een aluminium afdekprofiel. De hard PVC constructie brengt de thermische scheiding tot stand. Het aluminium afdekprofiel heeft een fraaie uitstraling en beschermt het kunststof tegen weersinvloeden. 


De constructie en het materiaalgebruik maken het mogelijk de Uw-waarde van de opstand verder te verlagen tot 0,2 W/m²K. 


Duurzaam

Naast de besparing op materiaal heeft JET Vario Therm een bijzonder hoog isolerend vermogen. Voor de vensters zijn diverse opties aanwezig. Van een enkele spouwplaat met een dikte van 18 mm tot een dubbelwandig systeem met 2x een spouwplaat van 10 mm.


Vormgeving

De JET Vario Therm lichtstraten zijn breed inzetbaar, met name voor industriële toepassingen. Ze zijn leverbaar in een gebogen uitvoering en als zadeldak (JET Vario Therm S).