Nieuwe radiatorkraan Dynamical® speelt in op wisselende omstandigheden in installatie

Onlangs lanceerde Caleffi zijn nieuwe radiatorkraan Dynamical®. Dankzij de dynamische drukverschilregeling maakt deze radiatorkraan komaf met te hoge stromingssnelheden en de daarmee gepaard gaande storende geluiden. 

De Dynamical® ziet eruit als een standaard radiatorkraan, maar biedt veel meer mogelijkheden. Hij kan niet alleen de temperatuur regelen, maar beperkt tegelijk het debiet en is voorzien van een dynamische drukverschilregelaar.


Inspelen op wisselende omstandigheden

De Dynamical® gaat nog een stap verder dan de voorinstelbare radiatorkraan, die het debiet beperkt dat door een radiator wordt gestuurd. Omwille van het feit dat installaties steeds dynamischer zijn geworden, doen zich constant wisselende omstandigheden voor in de installatie.  Dit maakt dat wanneer je de pomp niet goed onder controle hebt, of je werkt nog met een oude pomp met driestandenregeling, de pompen soms te veel druk geven voor het kleine gaatje in de radiatorkraan waar het water door geduwd moet worden. Dit resulteert in te hoge stromingssnelheden en storende, fluitende geluiden.


De drukverschilregelaar in de Dynamical® zorgt ervoor dat er niet te veel druk komt op het radiatorventiel. Er is een extra rem ingebouwd. Wanneer de druk te hoog wordt, zal de drukverschilregelaar extra sluiten zodanig dat de fluitende geluiden uitblijven.


Compact en eenvoudig te controleren

De Dynamical® van Caleffi is compacter dan gelijkaardige radiatorkranen op de markt. Tevens is er voor gezorgd dat de vuildeeltjes in een installatie niet de kans krijgen om de goede werking van de kraan in gevaar te brengen. De goede werking van het lichaam van de Dynamical® kan gecontroleerd worden en de cartouche kan vervangen worden zonder dat het lichaam te demonteren. Caleffi bracht specifiek voor de Dynamical® een meetapparaatje op de markt waarmee alle werkingscondities getest kunnen worden door het toestel eenvoudigweg aan de kraan te bevestigen. 


De Dynamical® is uitgebreid getest in Italië, de thuisbasis van het moederbedrijf van Caleffi International, en is voornamelijk ontwikkeld voor toepassing in appartementsgebouwen. De Dynamical® lost niet alleen het geluidsprobleem op maar zorgt voor een nauwkeuriger inregeling en dus een betere warmteafgifte.
 

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie