Massief houten gevelsysteem met zichtloze montage

Het DERAKO gevelsysteem is een massief houten gevelsysteem dat zich uitermate goed leent voor een eenvoudige montage, waarbij het systeem geheel op maat prefab wordt aangeleverd.

De systemen zijn C2C gecertificeerd en beschikken bovendien over een geheel zichtloze bevestiging - zonder schroeven of nagels.

Passende architectuuroplossingen

Door een breed pallet aan materialen, mogelijkheden en oplossingen is het Derako gevelsysteem zeer geschikt voor het creëren van passende architectuuroplossingen bij nieuwbouw en zeker geschikt voor renovatie- en transformatietoepassingen. Door een passende houtkeuze kan een bestaand gebouw op fraaie wijze esthetisch worden opgewaardeerd. De houten lamellen kunnen met het systeem zowel horizontaal als verticaal worden geplaatst. Daarnaast is het mogelijk om de gevelbekleding in gebogen vorm toe te passen. Het Derako fixing systeem wordt hierbij gevormd met een straal vanaf 0,75 m waarbij de buiging zowel naar binnen als naar buiten gericht kan zijn. 


Houtsoorten en materialisering

Om het aanbod aan duurzame materialen te vergroten is DERAKO een aantal strategische samenwerkingen aangegaan met gerenommeerde materiaalleveranciers waardoor het gevelsysteem onder andere met; Foreco NobelWood en WaxedWood, Accoya, Moso Bamboo, Zwarthout en Fraké Noir geleverd kan worden.


Cradle to Cradle gecertificeerd

Het Derako gevelsysteem is Cradle to Cradle® Zilver gecertificeerd. De meeste houtsoorten inclusief bamboe zijn leverbaar met een FSC of PEFC certificaat en er wordt veel aandacht besteed aan de duurzaamheid en milieuvriendelijkheid van de systeem- en afwerkingsmaterialen. Bekijk alle certificaten op de Derako website.


Meer informatie

Meer informatie over het massief houten gevelsysteem vindt u op de DERAKO website. Voor meer informatie over de gevel-, plafond- en wandoplossingen kunt u contact opnemen met de specialisten van DERAKO. Zij denken graag met u mee over bijzondere toepassingen en de technische uitwerking van uw project.

« Nieuws overzicht