Modern wooncomplex bekleed met STENI Colour gevelplaten

Moderne woonomgeving aan het water

In Temse - aan de Schelde- te België ligt dit moderne wooncomplex dat is bekleed met STENI Colour gevelplaten. Dit 43 tellende appartementencomplex, kantoorruimte en ondergrondse parking is ontworpen door Conix RDBM Architects en is verdeeld over elf bouwlagen.


Aleca zorgt voor dynamisch gevelbeeld

Visie: “De visuele connectie met de toegangsbrug naar Temse en het groene stiltegebied aan de overzijde zijn erg belangrijk, net als de band met de bestaande en nog te bouwen torens in de directe omgeving. Aleca heeft een verticaal karakter om de doorzichten vanuit de achterliggende woningen te garanderen. De terrassen en de raamopeningen variëren qua vorm en oppervlakte, zodat een dynamisch gevelbeeld ontstaat. De façade van de Aleca-toren valt niet enkel op door haar levendige vorm en inrichting, maar evenzeer door haar spierwitte uiterlijk. 


STENI Colour plaatmateriaal

Alle geveldelen zijn afgewerkt met STENI Colour plaatmateriaal. De aluminiumramen zijn dan weer antracietkleurig en creëren zo een interessant contrast.”  Het ligt in het gebied De Zaat, een nieuw residentieel gebied vlakbij het centrum van Temse. De naam Aleca verwijst naar de maritieme en industriële geschiedenis van dat gebied tussen 1834 en 1994.In dit geval kun je vaststellen dat het idee en de uitstraling die de architect voor ogen had en het uiteindelijke gebouw nagenoeg volledig overeenkomen. Witte STENI Colour gevelplaten van verschillende afmetingen en beglaasde balkons zorgen voor een unieke uitstraling en een bijzonder uitnodigende woonomgeving.
 

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie