Ontwikkel een waterdichte dilatatievoeg met Plakasteel en Plaka voegenband

Expertise, advies en professionele verwerking

Buiten onze jarenlange kennis en expertise voor het leveren van diverse producten voor de ruwbouw, biedt Plaka Nederland extra begeleiding door middel van het lassen van het voegenband op de bouwplaats.


Zo hebben wij op het werk datacenter AMS 15 De President in Hoofddorp voor de dilatatie op de begane grond de Plakasteel RBE geleverd. De Plakasteel RBE bekistingselementen worden toegepast om op een eenvoudige en snelle wijze een waterdichte dilatatievoeg te maken met een buitenliggend voegenband.
Het element is optioneel uit te breiden met Cret deuvels en is tevens te voorzien van thermisch verzinkte hoeklijnen van 60x60x6 of 40x25x4mm.
De dilatatie bij dit project heeft een lengte van 58 meter en om deze dilatatie waterdicht af te dichten is er een Nitriflex DA 240/25 buitenliggend voegenband toegepast. Dit voegenband voldoet aan de eisen die gesteld worden volgens de DIN 18541 en tevens voldoet het Nitriflex DA 240/25 aan de eisen die gesteld zijn vanuit het project betreffende de te verwachten waterdruk en de te verwachten vervorming.


Correcte waterdichting

Bij het uitvoeren van een voegenband dient er voor een correcte waterdichting een ’bak’ gecreëerd te worden. Om dit te realiseren is het Nitriflex DA 240/25 voegenband prefab voorzien van een aangelaste L-hoek. Vanwege de lengte van de dilatatie van 58 meter en de eventuele maatafwijkingen ter plaatse is ervoor gekozen om het voegenband over de gehele lengte in twee delen te leveren en ter plaatse aan elkaar te lassen.    


Plaka Nederland levert niet alleen de Plakasteel RBE en het Nitriflex DA 240/25 voegenband, maar biedt ook de service van de laswerkzaamheden op de bouwplaats. In overleg met de uitvoerder ter plaatse wordt er een datum vastgesteld waarop de laswerkzaamheden kunnen worden uitgevoerd. Voor het laswerk dat wordt uitgevoerd door Plaka Nederland kan een garantie worden afgegeven van 10 jaar.


Buitenliggend voegenband

Voor dit project is er gekozen voor het Nitriflex DA 240/25 voegenband. In vaktermen wordt dit een buitenliggend voegenband genoemd. Dit houdt in dat het voegenband aan de onderzijde van de vloer is gesitueerd. Buiten dit buitenliggend voegband, levert Plaka nog vele variaties aan voegenbanden. Al naargelang de wens van de klant is er voor elke situatie wel een type voegenband leverbaar. Denk hierbij aan binnenliggende voegenbanden, dit zijn voegenbanden die in het hart van de vloer worden ingestort. Ook zijn voegenbanden leverbaar speciaal geschikt voor een aansluiting van bijvoorbeeld bestaande betonnen wanden op nieuw te storten vloeren en voegenbanden die worden gebruikt bij kunstwerken zoals viaducten.

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie