Revolutionair Relaxte Isolatie

Knauf Insulation introduceert Mineral Wool 34 Alu Plus (MW 34 Alu Plus) voor de na- isolatie van hellende daken.

In 2016 boekte Knauf Insulation al succes met Mineral Wool 35 voor scheidingswanden en plafonds, ook een product dat tot stand kwam met verwerkers.


Net als MW 35 is ook MW 34 Alu Plus gemaakt van minerale wol vezels met het natuurlijk bindmiddel ECOSE Technology. Dat zorgt voor een lichtgewicht product, dat flexibel maar toch ook stevig is. Bovendien levert het een zeer goede thermische prestatie met een lambda van 0,034 W/m.K. 


2-in-1 Isolatie met stootvaste bekleding

Verwerkers gaven aan dat het goed luchtdicht maken van een dakisolatie nogal een complexe klus is. Het is belangrijk omdat je de dakconstructie moet beschermen tegen vocht en om maximaal van de energiebesparing te profiteren. De MW 34 Alu Plus is daarom voorzien van een zeer stootvaste, dampremmende PET/PE-bekleding. In combinatie met de speciaal ontwikkelde RT Plus XL tape is het heel eenvoudig om het dakisolatiesysteem luchtdicht te maken. 


Snel te verwerken

Om het aantal handelingen bij dakisolatie tot een minimum terug te brengen heeft Knauf Insulation behalve het product met een ge├»ntegreerd dampscherm ook gekeken naar een verwerkingsadvies. Het aantal handelingen wordt een stuk minder. Door metalen staanders los tussen U-profielen op de gordingen te plaatsen is er veel minder schroef- en zaagwerk. Ook het vastnieten van de isolatie is niet meer nodig. 


Gebruiksvriendelijk

Verwerkers werken bij voorkeur met isolatiematerialen die niet irriteren. Knauf Insulation produceert MW 34 Alu Plus daarom met ECOSE Technology. Dit natuurlijk bindmiddel geeft geen geur af en is stofarm en huidvriendelijk. De minerale vezels zijn stevig, zijn makkelijk te snijden en sluiten perfect aan op de dakconstructie zodat er geen thermische lekken kunnen ontstaan. 


Isoleren van een hellend dak is nog nooit zo relaxed geweest! 

« Nieuws overzicht