Houd het hoofd én uw woning koel deze zomer

Houd het hoofd én uw woning koel deze zomer dankzij Duco’s slimme zonwering.

Warm, warmer, warmst! De ongeziene temperaturen, die we afgelopen jaar aan de lijve hebben mogen ondervinden, prijkten op de voorpagina van heel wat binnen- en buitenlandse kranten. Het was dan ook heet buiten, heel heet. Nog nooit was de gemiddelde temperatuur op aarde zo hoog als in 2016 en ook in 2017 zijn er al enkele records gesneuveld. Die verontrustende trend laat zien waarom slimme zonwering hét leidende thema moet zijn in het realiseren van thermisch comfort. Het is dus hoog tijd om het klimaatkonijn uit de hoge hoed te halen. Met Duco’s efficiënte doekzonwering geeft u de hitte alvast geen kans!


De zomer staat voor de deur en dus kan opnieuw de vraag worden gesteld hoe onze woningen voldoende gekoeld kunnen worden zonder de energiekosten te veel te laten stijgen. Zeker nu we steeds luchtdichter bouwen, dikkere isolatiepakketten toepassen én het aantal warme dagen per jaar zienderogen stijgt, is de zoektocht naar alternatieven om binnentemperaturen in bedwang te houden meer dan ooit ‘hot’. Zo voldoet het vaak niet om gebouwen via basisventilatie in voldoende mate af te koelen. Ook het toepassen van buitenzonwering is van essentieel belang. Externe zonweringsystemen houden immers op een natuurlijke en energiezuinige manier de opwarming van gebouwen tegen, en verlagen zo de koellast tot 30%.


Ventilatie- en zonweringspecialist Duco heeft sinds zijn ontstaan in 1991 al heel wat ervaring opgebouwd op het vlak van zonweringsystemen en beschikt naast de architecturale varianten ook over een ruim gamma van zowel ventilatie én doekzonwering in één en hetzelfde product (DucoTwin) als textielzonwering an sich (DucoScreen). In het gamma textielzonwering is de DucoScreen Front 150 een ware hoogvlieger.


Temperatuuroverschrijding voorkomen op een esthetische manier

De DucoScreen Front 150 is een gemotoriseerd buitenzonweringsysteem met een beperkte kasthoogte van 150 mm. Dit type textielzonwering werd speciaal ontwikkeld voor onzichtbare plaatsing in de spouw en kan volledig vanaf de buitenzijde geplaatst worden. Dat maakt het systeem ook perfect toepasbaar in passiefbouwconstructies en is meteen ook de meest esthetische oplossing bij het voorkomen van temperatuuroverschrijding.


Stormvaste uitvoering

De straling van de zon wordt door het buitendoek, dat zowel kan afrollen aan de raamzijde als aan de buitenzijde, tegengehouden voordat deze het glas raakt. Hiermee wordt er op een natuurlijke manier voorkomen dat een ruimte opwarmt. Het buitendoek filtert het buitenlicht, verkleint de lichtinval en verhindert dat het licht weerkaatst of verblindt.


Naast de standaardversie (doekbuis ø 63 mm) is de DucoScreen Front 150 ook beschikbaar in een stormvaste FIX-uitvoering (doekbuis ø 78 mm).
 

« Nieuws overzicht