3D-BIM engineering van Stalen Trappen door Straatman B.V.

Om het gehele bouwproces zo goed mogelijk te laten verlopen, werkt Straatman bij de engineering van haar trappen met het 3D Bouw Informatie Model (BIM).

BIM staat voor informatiemanagement. Via dit programma is het mogelijk om data als ontwerpgegevens en tekeningen uit te wisselen met architecten, aannemers en andere opdrachtgevers. Dit model geeft een digitale representatie van de kenmerken van een trap, zowel fysiek als functioneel. 


BIM-model toepassen bij trappen

Dit BIM-model is een bestand met informatie over het plaatsen van de trap(pen). Dit is een betrouwbare bron als het gaat om het nemen van besluiten tijdens het (ontwerp)proces van de trap(pen). Dit geldt voor het hele proces, dus van het eerste ontwerp tot aan de montage van de trap(pen). De data die bij het project hoort wordt gedeeld door alle deelnemers aan het project. Dit zorgt voor een transparant ontwerpproces, verkort de doorlooptijd en minimaliseert de aanpassingskosten van het project.

Lees meer over 3D-BIM engineering op de website van Straatman.

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie