LG Solar presenteert tijdens Intersolar 2017 de nieuwe LG NeON R

LG NeON R nieuwe serie hoogwaardige zonnepanelen

LG Solar, onderdeel van LG Electronics (LG), introduceert tijdens Intersolar 2017 in München een nieuw, high-performance zonnepaneel, de NeOn R. Het nieuwe paneel produceert een vermogensafgifte tot wel 365 Watt piek (Wp) dankzij de maximale lichtabsorptie en het hoge rendement. De internationale technologieleverancier staat voor kwaliteit en biedt daarom een productgarantie van 25 jaar aan. LG Electronics kondigt daarnaast een nieuwe onderverdeling aan van het gehele productassortiment, van het instapniveau tot de hoogwaardige producten.


De LG NeON R: kracht, kwaliteit en design

De LG NeON R borduurt voort op het succes van de LG NeON 2. Dankzij de innovatieve voorzijde zonder elektroden, wordt licht maximaal benut. Daardoor kan een vermogensafgifte tot 365 Wp ontstaan. Mede door de verhoogde efficiëntie is de LG NeON R geschikt voor kleinere ruimtes, inclusief kleinere daken waar beperkte ruimte is. De zonnepanelen presteren beter op zonnige dagen door de verbeterde temperatuurcoëfficiënt en op bewolkte dagen door energiebesparing bij zwak zonlicht. LG biedt voor liefhebbers van design ook een volledig zwarte versie met een output van 350 Wp. Dit geeft het dak een elegante uitstraling, zonder afbreuk te doen aan de prestaties.


In tegenstelling tot conventionele zonnepanelen, heeft het nieuwe model van LG geen last van opstartverlies. Er wordt namelijk gebruik gemaakt van moderne N-type cellen, waarbij de inzet van boron overbodig is. LG biedt bij de NeON R verbeterde garantievoorwaarden. Zo wordt de productgarantie verlengd naar 25 jaar en belooft LG met de prestatiegarantie na 25 jaar een afgifte van 87% van het oorspronkelijke vermogen. Ook is het nieuwe paneel robuuster. Het versterkte model kan druk aan tot 6.000 Pascal (Pa) en zuigkracht tot 5400 Pa, wat inhoudt dat het zware weeromstandigheden kan weerstaan.


Nieuwe indeling van portfolio

Met de komst van NeON R is de gehele productportfolio opnieuw ingedeeld. De LG NeON 2 valt nu onder het instap- en middenklasse paneel, met een vermogen tot 335 Wp. De LG NeON 2 Bifacial, winnaar van de Intersolar award 2016, voltooit het portfolio van de hoge middenklasse met een vermogen tot 375 Watt piek. Voor de prijsbewuste kopers is de hoogwaardige en geavanceerde Monox Plus, met een vermogen tot 300 Wp beschikbaar.


"Onze nieuwe LG NeON R zonnepaneel is het resultaat van onze voortdurende inspanningen om high-performance zonnepanelen verder te ontwikkelen“, stelt Michael Harre, Vice President van de EU Solar Business Group bij LG Electronics. “Dit is een stap vooruit in solar-technologie. Daarnaast is het gehele assortiment, inclusief de topmodellen, zichtbaar verbeterd voor zowel de gebruiker als de installateur. Met de NeON R stimuleren wij de industrie om te blijven verbeteren en versterken wij onze marktpositie tussen de leidende PV-aanbieders.”
 

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie