4 liften vervangen Woonstad Rotterdam

Veel liften zijn de afgelopen tijd gerenoveerd of vervangen en de komende jaren zullen er nog veel volgen.

Wat is de reden om zo’n project op te starten? Wie zijn erbij betrokken? Hoe wordt het aangepakt en wat is het resultaat? Deze vragen vormen de basis voor een serie artikelen onder de naam ‘Op de schop’ over liftprojecten.


In deze editie staat de vervanging van een viertal liften door Astralift in twee woongebouwen van Woonstad Rotterdam centraal. We praten  hierover  met  Bas  Copier,  adviseur  Installatietechniek  en  Roepesh  Jainath,  projectleider  Techniek  bij  deze corporatie. Ook  Leon  de  Haan  en  Ewoud  Heidenreich, respectievelijk directeur Service en accountmanager bij Astralift.


Vervanging in plaats van renovatie

Op  de  vraag  aan  Bas  Copier  waarom is gekozen voor een vervanging in plaats van een renovatie van deze vier liften, geeft hij aan dat dit te maken heeft met de verwachte levensduur van deze liften en de gebouwen, de wensen van de bewoners en de total cost of ownership (TCO). “We hebben samen met onze assetmanagers en de afdeling Techniek en Inkoop al deze gegevens tegen elkaar afgewogen en zijn tot de conclusie gekomen dat in dit geval op de langere termijn vervanging de beste en ook de slimste oplossing was.’


Bij deze liftenvervanging heeft Woonstad er voor gekozen om de drie vaste partners uit te nodigen om deel te nemen aan de aanbesteding,  op  basis  van  een  open  begroting.  Daarbij  kwam  Astralift  als  beste  naar  voren.’’  Leon  de  Haan  van  Astralift  zegt  hierover:  “Naast  de  in  het  programma  van  eisen voorgeschreven zaken, waarvan de inhoud heel duidelijk was en waarover we zelf ook hebben mogen meedenken, hebben we in onze offerte veel aandacht besteed aan transparantie en aan ons plan van aanpak om de werkzaamheden uit te voeren. Dat sprak blijkbaar aan en we zijn natuurlijk erg content met deze opdracht.

Meer informatie over het project is te vinden op de website van Astralift. 

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie