Voor veel architecten en gebruikers van gebouwen is gevelvervuiling een doorn in het oog. Lekwater kan zorgen voor een onwenselijke streepvorming op de façade van een gebouw.

Dat is verleden tijd met Dri-Design, dat vandaag, na een succesvolle lancering in Amerika, door Kingspan op de Europese markt wordt gebracht. De esthetische vrijheid en duurzaam gebruik maken het gevelbekledingssysteem geliefd bij architecten. De gepatenteerde metalen cassettes zorgen voor een breed scala in vorm, afwerking, kleur en textuur. Een volledig automatisch geproduceerd systeem voor gebouwen met een complex ontwerp en een high-end look. Met Dri-Design heeft een architect optimale ontwerpvrijheid in handen. De aluminium cassettes zijn verkrijgbaar met hoogwaardige duurzame polyester poedercoating. Maar er zijn ook variaties met geanodiseerd aluminium, roestvrij staal, cortenstaal, zink of koper mogelijk.


Duurzame oplossing

Een geïntegreerd gootsysteem zorgt ervoor dat het regen- en condenswater afgevoerd wordt binnen de geventileerde gevel. De uit metaal vervaardigde cassettes zijn bovendien 100 procent Cradle to Cradle. In tegenstelling tot andere gevelsystemen is bij Dri-Design geen aanvullende achterconstructie meer nodig. Dri-Design wordt direct gemonteerd op het QuadCore Karrier sandwichpaneel, of op bestaande gevels. Met een lambdawaarde van 0,01758 m K/W staat het Karrier sandwichpaneel garant voor zeer hoge isolatiewaardes en een hoge luchtdichtheid. De hoge isolatiewaardes maken het gebruik van dunnere panelen mogelijk, met minder gebruik van grondstoffen. Bovendien zijn er minder transportbewegingen nodig.


Snelle installatie

Met het Dri-Design cassettesysteem zijn gevels eenvoudiger en twee keer sneller te installeren dan vergelijkbare systemen. Montage vindt alleen plaats aan de bovenzijde van de cassettes. Dankzij het gepatenteerd design worden de cassettes sluitend aan elkaar gekoppeld. Deze snelle en eenvoudige toepassing verhoogt het applicatiecomfort en zorgt voor een korte montagetijd. De verschillende varianten zijn ook eenvoudig onderling te combineren doordat ze een gelijke onderlinge aansluiting kennen. Kingspan geeft een garantie van 40 jaar op de constructieve en thermische prestaties van het Dri-Design systeem in combinatie met QuadCore Karrier panelen.


Vier varianten

De Nederlandse markt maakt kennis met vier Dri-Designvarianten. Iedere versie heeft zijn eigen karakteristieke eigenschappen.

 

Dri-Design Flat: een vlak vormgegeven cassette voor een moderne egale look.

 

  • Dri-Design Tapered: de cassettes kunnen worden voorzien van een overhellend of terug hellend front dat in iedere gewenste richting kan worden gedraaid. Variatie met verschillende diepten en schuinten is mogelijk. Iedere cassette is afzonderlijk beïnvloedbaar.
  • Dri-Design Shadow: voor wie diepte wil toevoegen aan een architectonisch ontwerp. De cassettes kunnen met variërende diepten worden uitgevoerd, voor meer textuur en een dynamische variatie in patronen.
  • Dri-Design Perforated: ieder gewenst digitaal beeld kan worden omgezet in een geperforeerde gevelwand. De afbeeldingen worden met geavanceerde computertechniek omgezet in een perforatiepatroon. Door te variëren met afmeting en locatie van de perforaties ontstaan er contrasterende delen. Hiermee wordt een afbeelding gevormd Dit geeft architecten toegang tot eindeloze ontwerpmogelijkheden.